İnsan kaçakçılığına “Kalkan”: Organizatörler yakalandı!

İnsan kaçakçılığına “Kalkan”: Organizatörler yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde gerçekleştirilen "KALKAN-35" operasyonlarının detaylarını açıkladı. Kapsamlı bir güvenlik çalışmasında, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kararlılığı bir kez daha ortaya konuldu.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonda, 26 bin 438 personel ve 8 bin 412 ekip görev aldı. Toplam 366 bin 838 kişinin kimlik kontrolü yapıldı. Metruk yerler, eğlence mekânları, tır garajları, terminaller, limanlar ve toplu taşıma noktaları başta olmak üzere geniş bir alanda denetimler gerçekleştirildi.

YAKALAMA VE GERİ GÖNDERME SÜRECİ

Operasyon sonucunda, 9'u yabancı uyruklu olmak üzere toplam 31 göçmen kaçakçılığı organizatörü tespit edildi. Ayrıca 981 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenler hakkında ülkelerine geri gönderme işlemleri başlatıldı.

TÜRKİYE'NİN GÖÇ YÖNETİMİ YAKLAŞIMI

Bakan Ali Yerlikaya, Türkiye'nin göç yönetiminde dünyaya örnek bir model sunduğunu vurguladı. İnsan haklarına saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı bir yaklaşım izlendiğini belirten Yerlikaya, göç konusunu tüm boyutlarıyla ele aldıklarını söyledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.