İmar affı nedir?

İmar affı nedir?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından yeni yapılmış binaların da yıkılması imar affı konusunu yeniden gündeme getirdi. İmar affı bir diğer adıyla imar barışı olarak adlandırılır. Peki, imar affı nedir?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki yıkıcı depremlerin ardından binlerce yapı yıkılırken binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan büyük felaketten sonra ülkemizde imar affı gündeme geldi. İmar, bir yerdeki yapılaşmanın mevcut kriterlere uygun olarak yapılabileceğine dair onay verilenen belgedir. İmar onaylı yerler, belgede yer alan bilgilere göre inşa edilir. Peki, imar affı nedir? Sorusunu sizler için derledik. Tüm detaylar haberimizin devamında:

haber-imar.jpg

İMAR AFFI NEDİR?

İmar affı, 1984 yılında kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellemek için çıkarılmıştır. İmar mevzuatına göre göre yapılmayan gecekondu vb. kaçak yapılar problemlerini düzenleyen kanundur.

İmar affı, mevzuata uymayan birçok yapıyı kapsamaktadır. Bunlar;

-Arsa veya hisse tapusuna sahip ancak oturma izni olmadığı halde konut olan yerler,

-İskân belgesi olmayan binalar,

-Kat irtifak tapusu olup kat mülkiyeti tapusu olmayan binalar,

-Belirlenen azami yüksekliği aşarak kat çıkmış plazalar,

-Konut olarak sayıldığı halde iş yeri-ofis olarak kullanılan yerler ve daha fazlası imar affından yararlanma hakkına sahiptir.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.