Oynanan oyunları gördü: Mansur Yavaş istifa ediyor

Oynanan oyunları gördü: Mansur Yavaş istifa ediyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP tüzük kurultayında yaptığı konuşmayla beraber yol ayrılığı sinyalleri geldi. Siyasi kulislerde Yavaş’ın CHP’den istifa ederek 2028’de üç adaylı bir seçime gidileceğini konuşmaya başladı.

Türk siyasetinin önemli isimlerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, son dönemde yaptığı açıklamalarla Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) kopuş sinyalleri verdi. CHP'nin 7 Eylül tarihli Tüzük Kurultayı'nda yaptığı konuşma, parti içindeki huzursuzluğunu gözler önüne serdi. Yavaş, "Ben de Ekrem Başkanım gibi hazır bir şekilde sizlere konuşma yapmak isterdim. Ama bana 1 saat önce telefonla bildirdiler" diyerek parti yönetimine olan tepkisini dile getirdi. Ünlü gazeteci Zafer Şahin, bugünkü köşesine bu konuyu taşırken, Mansur Yavaş’ın CHP’den ayrılacağını iddia etti.

mansur-yavas-2.jpg

DEM PARTİ İLE İLİŞKİLER SORGULANIYOR

Şahin’in yazısına göre Yavaş'ın parti politikalarına yönelik eleştirileri bununla sınırlı kalmadı. 2 Eylül'de yaptığı bir açıklamada, milli bayramları kutlamayan partilere mesafe konulması gerektiğini belirterek, dolaylı yoldan CHP'nin DEM Parti ile olan ilişkisini sorguladı. Şahin bu çıkışı, parti içinde Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik bir uyarı olarak değerlendirildiğini ifade etti.

2028 HEDEFLERİ

Zafer Şahin, yazısında Ankara kulislerinde dolaşan iddialara gündeme taşıdı ve Yavaş'ın 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma planları olduğunu söyledi. Bu doğrultuda yılsonuna kadar CHP'den istifa ederek, seçimlere kadar bağımsız belediye başkanı olarak görevine devam etmesi beklendiğini vurguladı. Ayrıca belediye başkanlığını devredeceği ismin Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan olacağı konuşulduğunu aktardı.

mansur-yavas-3.jpg

KILIÇDAROĞLU FAKTÖRÜ

CHP’den istifa etmesi beklenen Yavaş'ın, parti içinde tutabilecek tek siyasi aktörün eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu olduğu düşünülüyor. Hem Yavaş'ın hem de İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nun desteğini almak için çaba gösterdiği belirtilirken Şahin’e göre 2028’de üç adaylı bir seçim bekleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.