İmamoğlu, Alman başkanları İstanbul’da toplamak istiyor

İmamoğlu, Alman başkanları İstanbul’da toplamak istiyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak İstanbul'un ev sahipliğinde bütün Türk-Alman kardeş şehirlerini ve belediye başkanlarını İstanbul’da bir araya getirmek istediklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un kardeş şehri Berlin'i ziyaret etti. Berlin Eyalet Başbakanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kai Wagner ile Kızıl Saray olarak bilinen Berlin Belediyesi'nde bir araya gelen İmamoğlu, ziyaretine ilişkin Berlin'in Altın Defteri'ni (Goldene Buch) imzaladı.

2-002.jpg

BAKANLARLA DA GÖRÜŞTÜ

İmamoğlu, deftere yazdığı mesajda, "Türkiye-Almanya Dostluk Anlaşması'nın 100. yılında ve İstanbul-Berlin kardeş şehir ilişkilerinin 35. yıl dönümünde Berlin'i ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Türklerin Avrupa'da en fazla yaşadığı şehirlerden biri olan Berlin ile İstanbul arasındaki yakın ilişkiler, Türk-Alman dostluğuna her zaman önemli katkılar sağlamıştır" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ayrıca, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olarak İstanbul'un ev sahipliğinde tüm Türk-Alman kardeş şehirlerini ve belediye başkanlarını bir araya toplamak istediklerini belirtti.

Berlin temasları kapsamında İmamoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Maliye Bakanı Christian Lindner ve Devlet Bakanı Niels Annen ile de görüştü. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve işbirliği olanakları ele alındı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.