Fahiş kiralar imamları da vurdu: Diyanet sendikasından lojman talebi

Fahiş kiralar imamları da vurdu: Diyanet sendikasından lojman talebi

Konut kiralarındaki yükseliş trendi imamları da vurdu. Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “İmamların camiye yakın mesafede oturma zorunluluğu var. Her camide lojman yok. Problem had safhada, Ankara’da ev kiraları 20 bin lira” dedi.

Din görevlilerin yaşadığı sorunları anlatan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, barınma problemi üzerinde durdu. İmam, müezzin ve Kur-an kursu öğreticileri olan din görevlilerinin diğer kamu çalışanlarından farklı olarak; görev yaptıkları camiye en yakın konumda olan evlerde oturma zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Nuri Ünal, “Din görevlisi arkadaşlarımızı en çok üzen kiralar. Hele ki Ankara'da kiralar 20 bin liraya kadar çıkabiliyor. 10 bin lira falan bulduğunuzda şehrin dışında yerler olabiliyor. Tabii camilerin yanında lojmanlar var. Fakat maalesef her camide lojman yok. Lojman problemi had safhada. Şu anda özellikle bazı büyükşehirlerde lojmanı olmayan yerlerde görevli arkadaşlarımız bulunuyor” dedi. Nuri Ünal, din görevlilerinin haftanın yedi günü, beş vakit camilerde görev alan kişiler olduğunu ve sabah saat 4’ten akşam saat 11’e kadar çalıştığına da işaret etti.

nuriunal22.jpg

ÖZELLİKLE BÜYÜKŞEHİRLERE LAZIM

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, din görevlilerin maaşının ortalama 35 bin lira olduğuna değinerek, görevlileri en çok barınma konusunun zorladığını söyledi. Din görevlilerinin kiralar konusunda canının yandığını belirten Nuri Ünal din görevlilerinin diğer kamu çalışanlarından ayıran özelliğin görev yaptıkları camilere yakın konumda oturma zorunluluğu olduğunun altını çizerek, “Ankara'da kiralar 20 bin liraya kadar çıkabiliyor. 10 bin lira falan bulduğunuzda şehrin dışında yerler olabiliyor. Tabii camilerin yanında lojmanlar var. Fakat her camide lojman yok. Dolayısıyla olmayan yerlerde lojmanların mutlaka her caminin yanında sağlıklı ve güvenli bir şekilde mutlaka yapılması gerekir. Ayrıca oturulamayacak durumda olanlar ve sorunlu olanların da olduğu yerde tamiratı gerekir. Lojman problemi had safhada. Şu anda özellikle bazı büyükşehirlerde lojmanı olmayan yerlerde görevli arkadaşlarımız bulunuyor” ifadelerini kullandı.

camii1-001.jpg

CAMİ VAR LOJMANI YOK

Genel Başkan Nuri Ünal din görevlilerinin yüksek kiralar dolayısıyla memleketlerine veya kira fiyatları daha düşük olan bölgelere nakil istediğine dikkat çekerek, “Örneğin cami yapılmış hizmet edilecek ama lojman yapılmamış. Şimdi bu arkadaşımız maaşının yarısını veya üçte birini veya üçte ikisini kiraya verdiğinde hele ki liseli üniversiteli çocuğu da varsa nasıl olacak. Bu yüzden bu sorunun giderilmesi gerekir. Bu sorunumuzu gerekli mercilere ilettik iletmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

ankaragenel22.jpg

7 GÜN 24 SAAT HİZMET VAR

Cami cemaati veyahut diğer vatandaşlarda din görevlilerinin ‘az çalıştığı’ algısı bulunduğunu ve bunun yanlış bir sanı olduğuna işaret eden Nuri Ünal, “Çalışma şartları noktasında imam, müezzin ve Kur-an Kursu öğreticileri gibi din görevlisi arkadaşlarımız haftanın yedi günü, beş vakit camilerde görev alan kişiler. Bu kişiler şu anda Ankara’da dördü çeyrek geçe civarında sabah ezanı okur, vatandaşımızı bekler, namazı kıldırır. Ta ki özellikle yazın hemen hemen akşam saat 11’e kadar süregelen bir görev icra eder. Dolayısıyla mesai devlet memurunda sekiz saatse imamlarda bu saatin ucu yok. Biz o yüzden şunu söylüyoruz. 7/24 arkadaşlarımız görevdedir. Şimdi gece saat 1-2’de bile komşu veyahut camiye yakın yerde oturan insanlar bir ihtiyaç olduğunda din görevinin kapısını çalabilir. Hele ki köylerde durum böyledir” şeklinde sözlerini noktaladı.

Kaynak:İlk Sayfa gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.