İlker Başbuğ'dan flaş sözler: Erbakan Hoca Kıbrıs'ın tamamını alacaktı

İlker Başbuğ'dan flaş sözler: Erbakan Hoca Kıbrıs'ın tamamını alacaktı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kıbrıs Barış Harekatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başbuğ, dönemin Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan ve ekibinin Kıbrıs adasının tamamını ele geçirmeyi hedeflediğini belirtti.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kıbrıs Barış Harekatı hakkında hazırlanan bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Başbuğ, dönemin Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan ve ekibinin Kıbrıs adasının tamamını ele geçirmeyi hedeflediğini belirtti.

Başbuğ, Erbakan ve arkadaşlarının Kıbrıs Barış Harekatı sırasında adanın tamamını almak için harekete geçmeye hazır olduklarını vurguladı. Başbuğ, açıklamayı yaparken, "Gençler, peki o olayı nerede hatırlayacaklar? Bahsettiğimiz hemen hemen 50 yıl evvel. Harekat emrini oradan çektik. En zoru amfibi harekattır. Komando tugayında helikopterlerle indiriyorsunuz. Gün ağarıncaya kadar, ertesi gün ağarıncaya kadar çok şiddetli çatışmalar oldu. Talimat var. Biz BM'nin ateşkes tedbirini bugün akşama kadar fiilen uygulamak zorundayız. Rahmetli Erbakan ve arkadaşları neredeyse adanın tümünü almak fikrindeler. Yani durma yok... Ben hiç unutmuyorum o anda, bir masaya vurduğunu gördüm böyle. Küt..." ifadelerini kullandı.

1-004.jpg

HOCA'YA BIRAKILSA KIBRIS BİZİMDİ

Başbuğ, harekatın en zorlu kısmının amfibi harekat olduğunu belirterek, komando tugaylarının helikopterlerle indirilmesi sürecinde yaşanan şiddetli çatışmaları anlattı. Gün ağarıncaya kadar süren çatışmaların zorluğuna dikkat çeken Başbuğ, BM'nin ateşkes tedbirlerine uyma zorunluluğuna rağmen Erbakan ve ekibinin durmaksızın adanın tamamını ele geçirme düşüncesinde olduğunu söyledi.

Başbuğ, Erbakan Hoca'nın kararlılığını vurgulayarak, "Rahmetli Erbakan ve arkadaşları neredeyse adanın tümünü almak fikrindeler. Yani durma yok..." dedi.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.