İlaçlamaya drone çözümü! Genç girişimci babasına teknolojik çözüm üretti

İlaçlamaya drone çözümü! Genç girişimci babasına teknolojik çözüm üretti

Çubuk’ta yaşayan Yasin Buğra Akkaya, babasının iş yükünü hafifletmek için geliştirdiği ilaçlama dronuyla tarımda devrim yarattı.

Çubuk’ta yaşayan genç girişimci Yasin Buğra Akkaya, babasının bahçıvanlık işini kolaylaştırmak ve tarımsal ilaçlama süreçlerini daha verimli hale getirmek için ilaçlama dronu geliştirdi. Akkaya’nın geliştirdiği drone, saatte 25 dönüm araziyi ilaçlayabilme kapasitesine sahip ve özellikle geniş tarım alanlarında etkili bir çözüm sunuyor. Akkaya, “Babamın ilaçlama esnasında zorlandığını gördüm. İşlerini kolaylaştırmak için bu droneleri tasarladım. Şimdi ise bu girişimimi ticarete dönüştürmeyi hedefliyorum” dedi.

gazete-ilk-sayfa-3.jpg

TASARIM VE TEKNOLOJİYLE GELEN VERİMLİLİK

Yasin Buğra Akkaya, ilaçlama dronunun tasarımında tamamen kendi özgün fikirlerini kullandı. 5 litre ilaçlama kapasitesine sahip olan drone, 60 santimetre yükseklikte ve 2 metre genişliğindeki bir alanı rahatlıkla ilaçlayabiliyor. Akkaya, motor ve pil gibi elektronik parçaları dışarıdan temin ederken, dronun gövde ve depo tasarımını kendisinin yaptığını belirtti. Ortalama 3 ay süren bir geliştirme sürecinin ardından bu teknolojiye sahip olduğunu aktaran Akkaya, ilerleyen süreçte kendi çip ve yazılımını geliştirmeyi hedefliyor.

ÇUBUK’TAN YÜKSELEN İLGİ VE DESTEK

Geliştirdiği drone ile Çubuk’ta büyük ilgi gören Akkaya, çevresinden olumlu tepkiler aldığını söyledi. Çubuk ve çevresindeki bölgelerde büyük beğeni toplayan dronun, özellikle yerel tarımcılara önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Akkaya, bölgedeki girişimcilik faaliyetlerinin öncülerinden biri olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

gazete-ilk-sayfa-2.jpg

GENÇLERE TEKNOLOJİ YATIRIMI TAVSİYESİ

Teknolojiye olan ilgisini gençlerle paylaşan Akkaya, “Geleceğin yönü tamamen teknolojiye doğru ilerliyor. Teknoloji yalnızca telefonlar ve sosyal medyayla sınırlı değil; drone teknolojisi, havacılık, denizaltı sistemleri ve savunma sanayisi gibi alanlar gençler için büyük fırsatlar sunuyor” diye konuştu. Teknofest gibi etkinliklerin gençler için büyük bir fırsat sunduğunu vurgulayan Akkaya, “Bu tür yarışmalar bilgi ve birikim kazanımı için bulunmaz bir nimettir. Gençlerin Teknofest’i kaçırmamalarını öneririm,” diyerek gençlere teknoloji alanında ilerlemeleri için cesaret verdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.