İkinci dönem KEÇMEK kurs kayıtları ne zaman başlıyor?

İkinci dönem KEÇMEK kurs kayıtları ne zaman başlıyor?

Keçiören Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen Meslek Edindirme kurslarının ikinci dönem kayıt başvuruları başladı. Peki, KEÇMEK kurslarına nereden ve ne zaman başvurulabilir?

Keçiören halkının kişisel donanımı ve gelişimi için hayata geçirilen Meslek Edindirme Kurslarıyla (KEÇMEK) birlikte vatandaşlar hem sosyalleşiyor hem de öğreniyor. Peki, KEÇMEK kurslarına nereden ve ne zaman başvurulabilir? İşte tüm detaylar:

KEÇMEK KURS KAYITLARI NE ZAMAN?

İlk dönem gösterilen yoğun ilgi ve alakayla birlikte, ikinci dönem kayıtları da büyük bir heyecanla başladı. 13 Şubat 2023 tarihine kadar devam edecek olan başvurular, ders açılan branşların kontenjanlarının dolmasıyla birlikte kayıt süreci sona ermiş olacak. Başvuru ve kayıt döneminin bitmesiyle birlikte de 6 Şubat 2023 tarihinde ikinci dönem kurs dersleri ve eğitimleri başlamış olacak.

ikinci-donem-kecmek-kurs-kayitlari-ne-zaman-basliyor-2.jpg

İKİNCİ DÖNEM AÇILACAK OLAN BRANŞLAR

Bu zamana kadar hayatla ilgili hemen her alanda eğitim veren KEÇMEK, bu dönemde önemli birçok başlıkta eğitim fırsatı sunuyor. İkinci dönemde de İngilizceden takı tasarım tekniklerine kadar her alanda kurs açılmış olacak. Her kurs merkezinde farklı derslerin verileceği eğitimlerde ikinci dönem: Antares Kurs Merkezinde İngilizce ve Rusça, Bademlik Kurs Merkezinde hızlı klavye kullanımı, Çaldıran Kurs Merkezinde genel muhasebe, bilgisayar işletmenliği ve Arapça, Mevlana Kurs Merkezinde bilgisayar işletmenliği ve şiş örücülüğü, yine Subayevleri ve Yayla Kurs Merkezlerinde bilgisayar işletmenliği ve Yunus Emre Merkezinde takı yapım teknikleri kursları açılmış olacak.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA NASIL BAŞVURULUR?

Yeni bir meslek öğrenmek ya da kendine yeni şeyler katmayı planlayan vatandaşlar, KEÇMEK kurslarına belediyenin ilgili internet sitesindeki portaldan ücretsiz olarak online kayıt yaptırabiliyor. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar ayrıca 7 KEÇMEK kurs merkezlerinden birine giderek yüz yüze kayıt ve başvuru yapma şansına da sahip.

BAŞVURUDA BULUNURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

KEÇMEK tarafından açılacak olan kurslara başvurabilmek için 15 yaşının tamamlanmış olması gerekmektedir. Aynı zamanda buna ek olarak Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nde ki ek şartları da yerine getirmiş olması gerekmektedir. Bu konudaki detaylı bilgilere de KEÇMEK’in internet sitesinden ulaşılabilir.

ikinci-donem-kecmek-kurs-kayitlari-ne-zaman-basliyor-3.jpg

7 FARKLI KURS MERKEZİ

KEÇMEK eğitimlerine Keçiören halkı tarafından büyük ilgi gösteriliyor. Bu ilgiyle beraber eğitimlerde yığılmaların yaşanmaması için Keçiören Belediyesi farklı alanlara kurs merkezleri açarak eğitimleri kolaylaştırmaya çalışıyor. Şimdiye kadar açılan 7 farklı kurs merkeziyle de bu durum çözülmeye çalışılmış durumda. Peki, bu kurs merkezlerinin isimleri nedir? Bunlar; Anteras, Bademlik, Çaldıran, Mevlana, Subayevleri, Yayla ve Yunus Emre Kurs merkezleridir.

BU ZAMANA KADAR KEÇMEKTEN KAÇ KİŞİ YARARLANDI?

Keçiören Belediyesinden edinilen bilgilere göre; bu zamana kadar açılan ve eğitimi sonlanan KEÇMEK kurslarından toplam 143 bin 209 kişi faydalanmıştır. Ayrıca bu kursiyerlerden 71 bin 13 kişi ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazanmıştır.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.