İkbal ve Ayşenur hakkında skandal sözler! Profesör hakkında soruşturma açıldı

İkbal ve Ayşenur hakkında skandal sözler! Profesör hakkında soruşturma açıldı

Katil Semih Çelik tarafından katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner ile ilgili skandal sözler sarf eden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Açıklamaya tepki gösteren kadınlar, "Narin kiminle sevgili olduğu için öldürüldü?" dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında önemli bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner ile ilgili suçlayıcı açıklamasıyla gündeme gelen Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun daha önce de "Taşıdığı sıfatın gerektirdiği özen yükümlülüğüne aykırı, genel ahlak ve edep dışı tutum ve davranışlarda bulunmak" suçundan kınama cezası aldığı kaydedildi.

Sofuoğlu’nun hakkında açılan başka bir soruşturmanın ise hem disiplin hem de ceza soruşturması olarak devam ettiği bildirildi.

Sofuoğlu'nun cinayete kurban giden iki genç kız hakkında sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamalarla ilgili de soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

SOFUOĞLU'NUN AÇIKLAMASI

Sofuoğlu, sosyal medya hesabından cinayete kurban giden İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'i adeta suçladı. Paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Katillere en ağır cezalar verilsin mi? Verilsin tabii ki, geç bile kalındı.

Ama bu asıl çözüm değil, sivrisineği öldürmektir. Aslolan bataklığı kurutmaktır.

Onun için de Allah'ın rızasına uygun yaşamaktır. Eğer bu kızcağız İslam hassasiyeti ile yetiştirilmiş olsaydı kendisine namahrem olan bu katille hiç tanışmayacaktı bile ve şu an hayattaydı.

İslami hassasiyetler çiğnenmeye devam ettikçe, tabii ki istemiyorum ama bu acı hadiselerle ne yazık ki karşılaşmaya da devam edeceğiz.

Gördüğünüz gibi batıdan ithal ettiğiniz şeytanın kanunları masumları koruyamıyor ve İslami kanunlar hiçbir şekilde yürürlükte olmamasına rağmen yine bir yığın it sürüsü hala İslam'ı suçluyor.

Neymiş efendim; baskı varmış, gençler baskıdan kurtulmaya çalışıyorlarmış diye hiçbir gerçek temeli olmayan saçma sapan iddialarla, çocukların asıl katline sebep olan o batının şeytan kanunlarının sebep olduğu cinayetleri bu şekilde gizlemeye çalışıyorlar.

NARİN HATIRLATILDI

Sofuoğlu'nun paylaşımına yorum yapan bazı kadınlar Narin Güran cinayetini anımsattı.

Yorumda, "Narin kimle tanıştığı sevgili olduğu güvendiği için ölddürüldü? Narin’i öldürüldüğü için ne ile suçlayacaksınız? İğrenç insanlarsınız kalpleriniz de beyinleriniz de çamura dönmüş" ifadeleri yer aldı. Ayrıca, "Narin çocuğun öldürüldüğü köyde "dinî hassasiyet"ten geçilmiyordu" denildi.

Öte yandan başka bir kullanıcıda kızlardan birisinin babasının yakın dostu olduğunu belirterek, "İslami düsturla yaşayan tamirci bir esnaf. 5 vakit namazı ve ailesi de o derece imanlı kızın. Bundan tek haberi aynı okulda okumaları ve bu cani kıza platonik aşık karşılık almamış, aile şikayetçi olmuş ne yapacaktı daha iftira atma" ifadelerini kullandı.

SOFOĞLU KENDİNİ SAVUNDU

Sofuoğlu, gelen tepkiler sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama daha yaptı.Bu tür cinayetlerden kurtulmak için cinayetlerin üzerine gitmekle birlikte eş zamanlı olarak bu yapıyı değiştirmek gerektiğini yazan Sofuoğlu, kendini şu sözlerle savundu:

"Kızcağızı suçlu buluyormuşum. Öncelikle şunu kalın kafalarınıza sokun; Büyük ya da küçük, herhangi bir suç, niteliği ne olursa olsun kimse kimsenin canına asla ve kat'a kastedemez. Katil ve maktül hadisesi çok acı ama bu sivrisinektir. Sivrisinekle elbette mücadele olacak ama sistemi kurutmak lazım. Bu yapı, katilleri ne yazık ki üretiyor ve karşısına bu masum kızcağızları kurban olarak atıyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.