İHH, Gazze'de günlük 83 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor
İHH, Gazze'deki zorlu koşullara rağmen yardım çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Yardımlarla ilgili gazetemize konuşan İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin, “Aşevimizde Gazzeli kardeşlerimiz için günlük 83 bin kişilik sıcak yemek çıkarıyoruz” dedi.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, 7 Ekim'den bu yana devam ediyor. İnsani Yardım Vakfı (İHH), Gazze'deki zorlu koşullara rağmen yardım çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. 2009 yılından bu yana Gazze'de faaliyet gösteren İHH, saldırılar altında ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya çalışıyor. Bölgedeki insani yardım ihtiyacının karşılanmasında büyük rol oynayan İnsani Yardım Vakfı’nın Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin, “Gazze’de büyük bir soykırım, büyük bir katliam var. Katil İsrail hiçbir kural tanımadan insanları, çocukları öldürüyor. Dört bir koldan yardımları ulaştırıyoruz. Şu anda içerde ulaştırılan yardımları ihtiyaç sahiplerine verecek arkadaşlarımız var. Aşevimizde Gazzeli kardeşlerimiz için günlük 83 bin kişiye sıcak yemek çıkarıyoruz” dedi.
“83 BİN KİŞİLİK YEMEK ÇIKARIYORUZ”
İlk günden beri Gazze’ye ihtiyaçları olabilecek bütün yardımı ulaştırmaya çalıştıklarını belirten İnsani Yardım Vakfı Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin, “Normalde 123 ülkede sürekli düzenli veya düzensiz yardım faaliyetlerinde bulunuyoruz. Fakat Ramazan ayında önceliğimiz, ana gündemimiz Gazze. Gazze’de büyük bir soykırım, büyük bir katliam var. Katil İsrail hiçbir kural tanımadan insanları, çocukları öldürüyor. Bizde elimizden geldiğince oradaki insanlara battaniye, kıyafet, yiyecek gibi birçok yardımı ulaştırmaya çalışıyoruz. Dört bir koldan yardımları ulaştırıyoruz. Şu anda içerde ulaştırılan yardımları ihtiyaç sahiplerine verecek arkadaşlarımız var. Aşevimizde Gazzeli kardeşlerimiz için günlük 83 bin kişiye sıcak yemek çıkarıyoruz” şeklinde konuştu.
“YARDIM SINIRLI SAYIDA GEÇİYOR”
Yardımların İsrail’in izin verdiği kadarının Gazze halkına ulaştığını ifade eden Şahin, günlük 70 ila 100 tır geçtiğini fakat 500 ila 700 tıra ihtiyaç olduğunu belirtti. Ulaşan yardımlar eşit dağıtılmış olsa bile günlük ihtiyacın onda birini ancak karşıladığını söyleyen Şahin, şunları aktardı:
“Bize en çok sorulan sorulardan biri, Gazze'ye yardım gidiyor mu? Hiç kimse götüremiyor, siz nasıl götürüyorsunuz? Böyle bu tarz sorularla karşılaşıyoruz. Aslında burada bir nevi Gazze’ye yardım gitmesin diye İsrail propagandası olabilir. Oradaki kriz 5 ayı geçkin bir süredir devam ediyor. Yardım geçiyor ama oraya sınırlı sayıda geçiyor. Zaten yardım girmiyor ise 5 buçuk ayda orada kimse canlı kalamaz ve herkes açlıktan ölür.”
YARDIMLAR 3 ŞEKİLDE GİDİYOR
Gazze’ye yardımı 3 farklı şekilde ulaştırtıldıklarını dile getiren Şahin, “Birinci yolu, AFAD bazen çağrıda bulunuyor ve Türkiye'den yardım gemisi kaldırıyor. Bizde yardımlarımızı bazen bu şekilde ulaştırıyoruz. En son çıkan yardım gemilerinde Gazze’ye 9 tane ambulans ve 9 tanede içerisinde gıda, hijyen ve hazır yemeklerin bulunduğu konteyner gönderdik. Bunlar ilk önce Mısır’a gidiyor, Mısır malzemeleri Kızılay'ına teslim ediyor. Ardından Mısır Kızılay'ıyla İsrail görüşüyor. Eğer İsrail izin verirse günlük 70 ila 100 tır içeri girerek, Filistin Kızılay'ına teslim ediliyor. Eğer onlar bizim kendi malzemelerimizse biz alıp orada dağıtımlarımızı yapıyoruz. İkinci yol aynı şekilde yardım giriyor fakat malzemeyi Mısır’dan temin ediyoruz. Üçüncü yol ise Ürdün'den malzemeleri alarak, İsrail'in içinden geçiriyoruz orada dağıtımını yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.
“GAZZE’DEKİ KARDEŞLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Türkiye halkı olarak Gazze’deki kardeşlerimize sahip çıkmalıyız diyen Şahin, şu cümlelerle vatandaşlardan Gazze’deki halk için çağrıda bulundu:
“Yardım etmek bizlerin insani görevi ve bunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Yardım çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Yardımlarımızı katil İsrail izin verdiği sürece ulaştırmaya çalışıyoruz. Yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımız İHH’nın web sitesinden bağış yapabilir veya şubelerimize gelerek yardımcı olabilirler. Bu yıl bayramlık bedelimiz 750 TL, kumanya bedelimiz 800 TL, fitre bedelimiz 130 TL, bir ekmek bedelimiz 7 TL, bir ton su bedelimiz 650 TL, bir öğün yemek bedelimiz ise 95 TL.”
Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.