İhata duvarı nedir, nasıl yapılır, ihata duvarı maliyeti nedir?

İhata duvarı nedir, nasıl yapılır, ihata duvarı maliyeti nedir?

Ev yapmak, evinin etrafına duvar ördürmek isteyenler İhata duvarı nedir, nasıl yapılır, ihata duvarı maliyeti nedir sorularının cevaplarını arıyor. İşte “İhata duvarı nedir, nasıl yapılır, ihata duvarı maliyeti nedir”in cevabı:

Bahar aylarının yaklaşmasıyla inşaat sektörü hızlanmaya başladı. Ev yapmak, evinin etrafına duvar ördürmek isteyenler İhata duvarı nedir, nasıl yapılır, ihata duvarı maliyeti nedir sorularının cevaplarını arıyor.

İşte “İhata duvarı nedir, nasıl yapılır, ihata duvarı maliyeti nedir”in cevabı:

İhata Duvarı Nedir?

İhata duvarı, bahçe veya binayı çevreleyen duvardır. İstinat duvarı olarak bilinir ancak istinat duvarına göre daha kısadır.

Bahçeleri diğer alanlardan ayıran yapılara ihata duvarı, istinat duvarı veya genel olarak bahçe duvarı denir.

İhata Sözlük Anlamı nedir?

İhata kelimesi anlam olarak, bir sebeple etrafı kuşatılan ve sarılan şeyler için kullanılan bir kavram olarak belirtilmektedir. Tarihte özellikle kale kuşatmalarında adı geçen bir kavram olmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre ihata kelimesi, kuşatılmış herhangi bir şey olarak açıklanmaktadır. Aynı zamanda ihata kelimesi anlayışlı olma ve kavrayış anlamlarına da gelmektedir.

ihata-duvari-nedir-nasil-yapilir-ihata-duvari-maliyeti-nedir.jpg

İhata duvarı yapımı ruhsata tabi midir?

Hayır, ihata duvarı yapımı ruhsata tabi değildir; ancak duvar yüksekliği, planlı ve plansız alan yönetmeliklerine tabidir. Teknik anlamda ihata duvarı olarak bilinir ve taşıyıcı özelliği olmayan, sınır belirleme maksadıyla inşa edilen yapı anlamında kullanılır. İstinat duvarı ile arasındaki fark budur. Ayrıca istinat duvarına göre daha ince ve kısadır. Ancak bahçe duvarı aynı zamanda istinat duvarı işlevi de görebilir. Bu durumlar imar yönetmeliğine göre belirlenmiştir. İmar yönetmeliklerinde ayrıca bahçe duvarı özelinde bilgiler de verilir.

İhata duvarı prosedürleri genel olarak aşağıdaki gibidir:

  • Bahçe duvarlarının yüksekliği, tabii veya tesviye edilmiş zeminden itibaren yol tarafında 0.5 metreyi, gerisinde ise 2 metreyi geçemez. Ayrıca üzerlerine yüksekliği en fazla 1 metreye ulaşan parmaklık yapılabilir.
  • Fazla meyilli ve tehlike içeren yerlerde şeklinin takdirinde idari birimler yetkilidir.
  • Okul, cezaevi, ibadet yerleri, hastane, elçilik gibi yapılar bu kurallara tabi değildir.

Haber Merkezi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.