İçişlerinden uluslararası operasyon: Uyuşturucu karteli çökertildi!

İçişlerinden uluslararası operasyon: Uyuşturucu karteli çökertildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İspanya’da gerçekleştirilen “ARGAY” Operasyonu ile uluslararası uyuşturucu kartelinin çökertildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İspanya’da gerçekleştirilen “ARGAY” Operasyonu ile uluslararası uyuşturucu kartelinin çökertildiğini duyurdu. Kırmızı Bülten’le aranan ve Emre Karaca ismiyle bilinen örgüt lideri Kerim Dağlıoğlu operasyonda yakalandı. Ayrıca operasyonda 42 zehir taciri yakalanarak tutuklandı.

Türkiye'nin Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, uluslararası düzeyde büyük bir başarıya imza attı. İspanya'nın Granada, Malaga ve Sevilla şehirlerinde gerçekleştirilen "ARGAY" Operasyonu kapsamında, uluslararası uyuşturucu karteli büyük ölçüde çökertildi. Operasyon, Türk Emniyeti ile Fransız ve İspanyol polis birimlerinin yaklaşık 400 polisinin katılımıyla başlatıldı ve 9 ay süren bir polis operasyonuyla zirveye ulaştı.

argay-3.jpg

42 KİŞİ TUTUKLANDI

Operasyonun en önemli sonuçlarından biri, Türkiye'nin kırmızı bültenle aradığı ve "Emre Karaca" takma adıyla bilinen Kerim Dağlıoğlu'nun yakalanması oldu. Dağlıoğlu'nun yanı sıra, İspanya, Almanya, Avusturya, Suriye, Karadağ, Romanya, Ukrayna, Arjantin ve Venezuela vatandaşı toplam 42 zehir taciri de tutuklandı. Yapılan ev aramalarında 2 tondan fazla esrar, çok sayıda ateşli silah, lüks araçlar ve büyük miktarda nakit para ele geçirildi.

Operasyon, Europol'ün de desteğiyle yürütülen bir soruşturma çerçevesinde gerçekleştirildi ve Türk, Fransız ve İspanyol narkotik polislerinin iş birliği ile zehir tacirlerine karşı büyük bir darbe vuruldu. Türkiye'nin bu uluslararası operasyondaki kararlılığı ve başarısı, organize suç örgütlerine karşı verilen uluslararası mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

argay-2.jpg

“MİLLETİMİZ MÜSTERİH OLSUN”

Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve operasyona katılan polisler büyük bir özveri göstererek bu başarıya imza attı. Operasyona katılan Türk Polisi ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ideleri kullandı:

“Bu tarihi uluslararası operasyonun önemli bir parçası olan Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızı ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Aziz Milletimiz müsterih olsun: Zehir tacirlerine dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar nefes aldırmayacağız.”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.