Huawei, Android’den tamamen bağımsız HarmonyOS Next'in çıkış tarihini açıkladı

Huawei, Android’den tamamen bağımsız HarmonyOS Next'in çıkış tarihini açıkladı

Huawei, Android ile tüm bağlarını koparan HarmonyOS Next işletim sistemini bu ayın sonunda piyasaya süreceğini duyurdu. "Pure Blood" olarak da adlandırılan bu sistem, şirketin bağımsızlık yolunda attığı önemli bir adım. İşte, detaylar...

Huawei, HarmonyOS Next işletim sisteminin çıkış tarihini doğrulayarak teknoloji dünyasında dikkatleri üzerine çekti. South China Morning Post’a konuşan Huawei'nin üst düzey yetkililerinden biri, yeni işletim sisteminin bu ayın sonunda piyasaya sürüleceğini duyurdu. 2019 yılında tanıtılan HarmonyOS, başlangıçta akıllı TV’lerde kullanılmaya başlanmış, bir yıl sonra akıllı telefonlara geçiş yaparak hızla büyümüştü. Bugün, HarmonyOS milyonlarca tablet, akıllı telefon, giyilebilir cihaz ve IoT cihazında kullanılıyor.

ABD YAPTIRIMLARINA BÜYÜK MÜCADELE

Huawei, ABD yaptırımları karşısında bağımsızlık mücadelesinde önemli bir adım attı ve yalnızca Android’den bağımsız bir işletim sistemi geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda tamamen yeniden yazılan HarmonyOS Next ile “Pure Blood” yani “Saf Kan” olarak adlandırılan bir yazılım yarattı. Chen Xinxin, HarmonyOS Endüstri Çözümleri Genel Müdürü olarak yaptığı açıklamada, yeni mobil platformun "tamamen bağımsız ve otonom" olduğunu belirtti.

HER ALANDA ETKİN OLACAK

Bu başarı, sadece Huawei'nin değil, aynı zamanda Çin devletinin ve vatandaşlarının desteğiyle de mümkün oldu. Çin’deki büyük yerel geliştiriciler HarmonyOS için uygulama desteği sunmaya devam ederken, yazılım, oyun, eğlence ve e-ticaret alanlarında da geniş çapta benimsenmesi bekleniyor.

MATE 70 SERİSİ İLK OLACAK

Huawei’nin yaklaşan Mate 70 serisi amiral gemisi telefonları, HarmonyOS Next işletim sistemine sahip ilk cihazlar olacak. Bu yeni işletim sisteminin Android ve iOS karşısındaki performansı henüz belirsiz, ancak kullanıcıların deneyimlerinin ardından başarı derecesi netleşecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.