Hobi bahçeleri fideye talebi artırdı

Hobi bahçeleri fideye talebi artırdı

Sebze fideciliği yapan Hamdi Eryılmaz, hobi bahçelerinin artmasıyla fidelere talebin arttığını söyledi.

Mamak Ortaköy’de 30 yıldır sebze fideciliği yapan Hamdi Eryılmaz, fidelere talebin bu yıl büyük oranda arttığını belirtti. Vatandaşların balkonuna, evinin önüne, hobi bahçesine fide dikmek için kendisinden alışveriş yaptıklarını anlatan Eryılmaz, “Şu an çok sayıda yeni müşterilerimiz var. Bize gelenler balkonunda, çatı katında, odasında, evinin önünde gibi birçok yerde sebze yetiştirmek istediğini söylüyor. Bu sebeple her türlü sebze fidesine talep oldukça arttı. Hobi bahçelerinin yaygınlaşması bizlerin işlerini olumlu yönde etkiledi” dedi.

fide-1.jpg

TALEP ARTTI

Hamdi Eryılmaz, özellikle hobi bahçelerinin yaygınlaşmasıyla talebin daha fazla arttığını belirterek, “Şu an çok sayıda yeni müşterilerimiz var. Bize gelenler balkonunda, çatı katında, odasında, evinin önünde gibi birçok yerde sebze yetiştirmek istediğini söylüyor. Bu sebeple her türlü sebze fidesine talep oldukça arttı. Ama özellikle hobi bahçelerinin yaygınlaşması olumlu anlamda etkiledi. Çünkü bu yaygınlaşma ile birlikte insanlar bahçe işlerine daha çok ilgi duymaya başladı. Hobi bahçelerinin yaygınlaşması bizlerin işlerini olumlu yönde etkiledi” şeklinde konuştu.

fide-2.jpg

PİYASANIN 5’TE 1’İ FİYATINA SATIYOR

Sebze fideleri fiyatlarıyla ilgili bilgi veren Eryılmaz, 100 adet yolma fideyi 100 liraya sattıklarını ifade etti. Geçmiş senelerde bu fiyatın 10-15 TL gibi çok aşağıda olduğunu söyleyen Eryılmaz, “Artan maliyetler nedeniyle fiyatlarımızı arttırmak zorunda kaldık. Geçtiğimiz senelerde çok daha uygun fiyatlarımız bulunuyordu. Biz hem müşterimiz mağdur olmasın hem de zarar etmeyelim istiyoruz. Burada ürettiğimiz fidelerin emekten hariç masrafları da var. Mesela serayı kapattığımız naylon var, kullandığımız çeşitli malzeme var. Piyasaya göre yine uygunuz. Fidenin tanesi 5 liraya satılırken biz 1 liraya satıyoruz” diye konuştu.

fide-3.jpg

EN ÖNEMLİSİ MEMNUNİYET

Hamdi Eryılmaz, seracılık ve fidecilik işinde güven oluşturmanın zorluğuna değinerek, “Bizden fide alan herkesin memnuniyeti önceliğimizdir. Fide alan kişileri daha sonra ararım ve 'memnun kaldınız mı' diye sorarım" dedi. Ürettikleri fidelerin çoğunun kendi tohumlarından olduğunu belirten Eryılmaz, "Az da olsa dışarıdan tohum alıyoruz, ama aldığımız tohumların en iyisini seçeriz ve parayı esirgemeyiz" şeklinde konuştu. Eryılmaz, sadece kendisinin değil, Ortaköy'deki tüm fidecilerin aynı özeni gösterdiğini vurgulayarak, "Bizden sonra bu işi yapan çıkmaz herhalde, bu yüzden en iyisini yapmaya özen gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

fide-4.jpg

PÜF NOKTALARI

Eryılmaz, bahçesine veya evine fide dikecek olanlara şu püf noktalarını paylaştı: "Öncelikle toprak bakımı çok önemli. İlk olarak toprağı sulayın, ardından fideleri dikin ve bir kez daha sulayın ki fidenin tutması sağlansın ve topraktaki gözenekler kapansın. Ertesi akşam fideler için can suyu vermeyi unutmayın. Daha sonra ise gün aşırı sulama yapın. Sebze dikerken en önemli işlerden biri çapalamadır. Çapalamayı ihmal etmeyin. Unutmayın, bir çapa iki su yerine geçer."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.