Hizbullah, Zevulun bölgesini bombaladı

Hizbullah, Zevulun bölgesini bombaladı

Hizbullah, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına destek vermek amacıyla Hayfa yakınlarındaki Zevulun bölgesine "büyük bir füze salvosu" gerçekleştirdiğini açıkladı.


Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına ve direnişine destek amacıyla ve Lübnan halkını koruma gerekçesiyle Hayfa yakınlarındaki Zevulun bölgesine "geniş çaplı bir füze saldırısı" gerçekleştirildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Lübnan'ın güneyinde bulunan Ayta eş-Şaab kasabasının çevresindeki İsrail askerlerinin de füzelerle vurulduğu ve saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Hizbullah, Nebatiye'nin Marcayun bölgesindeki Kefr Kila beldesi yakınlarında İsrail askerlerinin hareketliliğinin tespit edilmesinin ardından topçu ateşiyle hedef alındığını kaydetti.

Hizbullah, dün yaprığı başka bir açıklamada, 23 Eylül'den itibaren Lübnan'a yönelik saldırılarını artıran İsrail'e karşı gerilimi tırmandıracak yeni bir döneme girileceğini duyurmuştu. Bu açıklamada, İsrail'in Lübnan'a yönelik kara saldırılarının başladığı tarihten bu yana 55 İsrail askerinin öldüğü, 500'den fazlasının yaralandığı ve 20 Merkava tankı, 4 askeri buldozer, bir zırhlı araç ile 2 Hermes 450 tipi İHA'nın imha edildiği vurgulanmıştı.

İsrail ordusu ise 30 Eylül'de Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah altyapısına yönelik sınırlı ancak yoğun kara operasyonlarına başladığını açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.