Hitler’in mirası Almanya’nın ensesinde: İsrail seviciliği arşa çıktı

Hitler’in mirası Almanya’nın ensesinde: İsrail seviciliği arşa çıktı

Berlin'deki Tiergarten Lisesi, öğrencilerin Filistin'e destek vermek için gösteri yapabileceği endişesiyle bu yılki mezuniyet törenini iptal etti. Olayın basında yer bulmasının ardından Almanya’nın Hitler’in mirası altında ezildiği yorumları yapıldı.

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Tiergarten Lisesi, öğrencilerin Filistin'e destek vermek için gösteri yapabileceği endişesiyle bu yılki mezuniyet törenini iptal etti.

Ülke basınında yer alan haberlere göre okul yönetimi tarafından öğrencilere ve ebeveynlerine gönderilen yazıda, 5 Temmuz'da yapılması planlanan mezuniyet töreninde öğrencilerin büyük bir bölümünün siyasi gösteri yapmayı planladığına dair güvenilir bir kaynaktan bilgi alındığı belirtildi.

Okul yönetimi bilgi doğrultusunda törende taşkınlıkların! yaşanabileceği ve etkinlikte güvenliği sağlamanın garanti edilemeyeceği endişesiyle mezuniyet töreninin iptal edildiğini açıkladı.

2-004.jpg

İSRAİL SEVİCİLİĞİ ARŞA ÇIKTI

Haberlerde mezuniyet töreninin okul dışında bir sinemada yapılmasının planlandığı ancak okul yönetiminin törende Filistin'i sembolize eden puşiyi (Filistin kefiyesi) yasaklayamayacağı için böyle bir karar aldığı belirtildi. Bir WhatsApp grubunda yer alan 120 öğrenciden 50'sinin törene Filistin kefiyesi takarak katılmak istediğine ilişkin bilgi alındığı ifade edildi. Velilerin törende özel bir güvenliğin görevlendirilmesi yönündeki teklifinin de okul yönetimince reddedildiği kaydedildi.

Olayın basında yer bulmasının ardından, sosyal medyada “Hitler’den bu kadar utanmayın!”, “İsrail seviciliği arşa çıktı” yorumları yapıldı.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.