"Hedefim Dünya Şampiyonluğu’nu kazanmak"

"Hedefim Dünya Şampiyonluğu’nu kazanmak"

Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşan Wushu Kung Fu sporunda Dünya ikinciliği ve Avrupa şampiyonluğunu ülkemize kazandıran Sıla Özge Öden, İlksayfa Gazetesi’ne açıklamalar yaptı.

İlk olarak Jimnastik ile spora başlayan, 6 yaşında başladığı Wushu Kung Fu sporunda ay yıldızlı bayrağımızı yarışmalarda dalgalandıran Sıla Özge Öden 13 yıllık kariyerini anlattı.

wushu-2.jpg

“KILIÇ VE SOPANIN OLMASI DİKKATİMİ ÇEKMİŞTİ”

Dünya ikincisi ve Avrupa Şampiyonu Sıla Özge Öden Wushu Kung Fu sporuna başlama hikayesini İlksayfa Gazetesi’ne anlattı. Öden, “4 yaşlarında jimnastiğe başladım. 6 yaşlarında da Wushu Kung Fu’ya başladım. Ailem, evde yaramaz olduğum için beni spora göndermişti. Wushu Kung Fu Çin’in ata sporu, hem savunma hem saldırı sanatı. Kuzenim güreş yapıyordu bizde izlemeye gitmiştik, aynı salonda yapılıyordu. Wushu’nun kılıçları ve sopasının olması dikkatimi çekmişti. Yaşım küçük olduğundan antrenör beni alamamıştı. Evde kendi halimde sopa saplarıyla denemeler yapmaya başladım. Israrlar sonucu antrenör beni 1 hafta denemeye aldı, yetenek görünce de 1 ay sonra yarışma grubuna aldılar beni. 13 senedir de bu sporla ilgileniyorum, şu an Meram Belediyespor Kulübü’nün sporcusuyum. Antrenörüm Yılmaz Murat ile 6 yaşından beri çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

wushu-3.jpg

AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU VE DÜNYA İKİNCİLİĞİ

Milli sporcu Sıla Özge Öden, kazandığı başarıları ve hedeflerini anlattı. Genç sporcu, Wushu Kung Fu sporuna başladığı günden beri ulusal ve uluslararası platformlarda toplamda 120 madalyası olduğunu belirtti. Öden, “İlk Türkiye Şampiyonu oldum. 11-12 yaşlarında Yunanistan’a Balkan Şampiyonasına gittim. Orada 4 şampiyonluk elde ettim. 2018’de Fas’ta uluslararası bir şampiyonaya gittim ve şampiyon oldum. 2018’de Brezilya’da Dünya Şampiyonası olmuştu ve Dünya 4.’sü oldum. 2019 Rusya Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonluğu’nu ülkeme kazandırdım. 2021’de Dünya Şampiyonası’nda Dünya ikinciliğini kazandım ve şu an en yüksek derecem o. Türkiye şampiyonluklarım, Konya şampiyonluğum da dahil olmak üzere toplamda 120 madalyam var. Milli takımda her yarışmaya giderken Türkiye şampiyonlarını götürüyorlar. Şu anda hedefim Dünya şampiyonluğunu kazanmak. Wushu, şu an yarı olimpik bir spor dalı. Gençlik Olimpiyatlarında branş olarak yer alıyor. Gençlik Olimpiyatlarında Olimpiyat şampiyonu olmak bir diğer büyük hedefim” dedi.

wushu1.jpg

Wushu Kung Fu sporunun ülkemizde tanınmasına katkıları olan milli sporcu, ailesi sayesinde buralara kadar geldiğini söyleyerek, antrenörlerine de teşekkür etti.

Mert Dokuzoğlu/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum