Hayatı karmaşaya süren insanlar mıdır?

Hayatı karmaşaya süren insanlar mıdır?

Hayat kimine göre bekleyiş kimine göre yolculuktur. Her insana göre değişir. O da ‘Hayat’, bakınca doğumdan ölüme kadar süren kimine göre bekleyiş kimine göre bir yolculuk.

Bir yılı daha bitirdik. İyisi kötüsü tartışılır. Her insana göre değişir. Yaratıcı tarafından her insana verilen bir hediye vardır. O da ‘Hayat’, bakınca doğumdan ölüme kadar süren kimine göre bekleyiş kimine göre bir yolculuk. Aslında çok basittir hayat ama bir o kadar da karmaşık. Hayatı karmaya süren insanlar mıdır? Bilinmez. Net olan bir şey vardır. Beklentiler ne kadar büyürse o kadar karmaşıklaşır. Beklentiler artıkça zorlaşır. Beklentilere kavuştukça da insanı insan yapan nefis tatmin olur ve kolaylaşmaya başlar.

bass3-jpg-jpg.jpg

Hayat kimine göre bekleyiş kimine göre yolculuktur. Tasavvuf kültürüne göre vuslata erişin bekleyişidir. Hakkın verdiği sınav biter vuslata kavuşursun. Kimine göre doğumda başlayan bir yolculuktur. Bebeklik döneminden başlayan bir öğrenme yoludur. Yaşayarak öğrenirsin bazen canın yanar bazen mutlu olursun. Her yaşta farklı şeyler öğrenip farklı tepkiler verirsin. Yaşanan olaylar bazen mutlu eder bazen üzer. Ama öğrenirsin öğrendiklerinden ders çıkarırsan daha olgun daha sakin bir hayatı bilerek yaşarsın. Ama bilmek insanı yorar insana sorumluluklar yükler.

İnsanların hayattan beklentileri ve hayat kavramının anlamı herkes için farklıdır. Konunun detaylarını arkadaşımız Faruk Gökyurt’un kaleme aldığı “Hayat” yazısından okuyabilirsiniz.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.