Havaların serinlemesiyle Ankara'da aktarlara talep artıyor

Havaların serinlemesiyle Ankara'da aktarlara talep artıyor

Mevsim sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte aktarlarda hareketlilik arttı. Ulus’a konuşan Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli, “Doğal yollarla tedavi olmak isteyenler, aktar üyelerinin kapılarını çalıyor” dedi.

Mevsim sıcaklıklarının düşmesi, havaların soğumasıyla birlikte, aktarlarda hareketlilik başladı. Soğuk havalarda hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar, çeşitli baharat karışımlarına ve bitkilere yöneldi. Ulus’a konuşan Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli, bağışıklığı güçlendiren baharatlara olan ilginin arttığını dile getirdi. Zencefil, ıhlamur ve adaçayı gibi doğal ürünlerin hastalıklardan korunma ve tedavi yöntemleri olarak sıkça tercih edildiğini belirten Sevimli, kış boyunca sağlıklı kalmak için bitki çaylarının mutfaklarda bulundurulmasının önemine vurgu yaptı.

aytac-sevimli.jpg

KIŞ MEVSİMİNDE İLGİ ARTIYOR

Vatandaşların kış aylarında hastalıklardan korunmak amacıyla çeşitli baharat karışımları ve belirli baharatların sıkça tercih edildiğini dile getiren Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli, “Özellikle bağışıklık üzerinde olumlu etkisi bilinen baharatlara olan rağbet, kış aylarında artmaya başladı” diye konuştu. Soğuk havaların etkilerinden kaçınmak ve vücut ısısını korumak amacıyla tercih edilen çeşitli bitki çayları ve faydalı macunlar, hastalıklarla mücadelede etkili olduğunu söyleyen Sevimli, “Doğal yollarla tedavi olmak isteyenler, aktar üyelerinin kapılarını çalıyor” dedi.

aktarlar-hareketlendi.jpg

“SAĞLIĞA OLAN FAYDALARIYLA DA ÖNE ÇIKIYOR”

Adaçayı ve ıhlamur gibi bitkilerin, kış aylarında hastalıkların şifalı bitkileri olarak bilindiğini ifade eden Sevimli, şunları aktardı:

“Bu doğal bitkiler, en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Sadece hoş kokularıyla değil, aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla da öne çıkıyor. Kış aylarında en çok tercih edilen bitkiler arasında, ıhlamur, adaçayı, zencefil, tarçın, havlıcan ve karabiber yer alıyor. Bu bitkiler, sadece hastalıkların tedavisinde değil, aynı zamanda hastalıklardan korunmak için doğal tedavi yöntemlerine başvuranların ilgisini çekiyor.”

kis-cayi-yeni-sezon.jpg

EVİNİZDE BİTKİ ÇAYLARI BULUNDURUN

Kış aylarında sağlıklı kalmak açısından mutfaklarda bitki çayları bulundurmanın öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Sevimli, “Ihlamur, adaçayı ve kış çayı karışımları mahallemizdeki belediye ruhsatı olan aktarlarımızdan güvenle satın alınabilir” dedi. Aktarlarda özel olarak hazırlanmış atom çaylarının da bulunduğuna işaret eden Sevimli, “Mahalle aktarlarımızdan bitkilerin, baharatların ve çayların alınması vatandaşlarımızın öncelikli tercihleri arasında olmalıdır. Aktar esnaflarımızda özel atom çaylar bulunmaktadır. Özenle hazırlanıp karışım yapılan bu çaylar, tüm kış boyunca oluşacak gribal enfeksiyon ve boğaz ağrılarını önlemektedir” ifadelerini kullandık.

yeni-sezonnn.jpg

UZMAN AKTARLARDAN GÖRÜŞ ALIN

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası olarak, ruhsatlı mahalle aktarlarından ürün alınması konusunda vatandaşlara tavsiyede bulunan Sevimli, başta hamileler ve çocuklar için kullanılacak olan ürünlerin uzman aktarlarla görüşerek alınmasının oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Sevimli, “Aktarlarımız, bu ürünlerin seçimi konusunda bilgi sahibidir” diyerek, vatandaşları bilinçli alışveriş yapmaları konusunda teşvik etti.

zencefil.jpg

POPÜLER ÜRÜNLER VE AKTAR FİYATLARI

Bu yıl ürün fiyatlarında yüzde 60 ile yüzde 70 oranında artış gözlemlendiğini belirten Sevimli, Toptancı firmalarından aldıkları bilgilere göre bu fiyat artışının enflasyondan kaynaklandığı ifade etti. Hem sağlık açısından hem de lezzeti ile öne çıkan Kış aylarında tüketimi artan bazı baharatların ortalama fiyatları şu şekilde;

  • Ada Çayı (35 gr): 25 TL
  • Ihlamur (50 gr): 80 TL
  • Atom Çayı (200 gr): 70 TL - 75 TL
  • Ekinezya Çayı (35 gr): 30 TL - 35 TL
  • Zencefil (1 kg): 400 TL - 450 TL
  • Zerdeçal (1 kg): 300 TL - 350 TL
  • Tarçın (1 kg): 600 TL - 650 TL
  • Karabiber (1 kg): 700 TL - 750 TL
  • Bal (1 kg): 300 TL - 400 TL
  • Pekmez (1 kg): 150 TL - 200 TL
  • Havlıcan (1 kg): 600 TL - 650 TL

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.