Havacılık devinde 30 binden fazla işçi greve gidiyor

Havacılık devinde 30 binden fazla işçi greve gidiyor

Boeing'de 30 binden fazla işçi, sendika ile yapılan yüzde 25'lik ücret artışını içeren anlaşmayı reddetti. İşçiler, greve gitmeye hazırlanıyor.

Boeing çalışanları sendika ile ABD’li havacılık devi arasında varılan ve yüzde 25’lik ücret artışını içeren sözleşmeyi kabul etmedi. Seattle ve Portland’da 737 Max ve 777 dahil olmak üzere uçak üretimi yapan 30 bini aşkın işçi bugün iş bırakacak.

ÖLÜMLÜ KAZALAR VE GREV

Boeing'in grevle birlikte iki ölümcül kaza da dahil olmak üzere önemli güvenlik sorunları nedeniyle itibari zarar gördü. Hemen ardından derinleşen finansal krizle karşı karşıya kalan firma için bir diğer başarısızlık da bu oldu.

Grev ayrıca Boeing’in geçen ay atanan yeni CEO Kelly Ortberg için de büyük bir darbe niteliğinde.

BBC'de yer alan habere göre; anlaşmayı oylayan sendika üyelerinin neredeyse yüzde 95'i ücret anlaşmasını reddederken, yüzde 96'sı greve destek verdi.

Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Sendikası 751. Bölge Başkanı Jon Holden, “Üyelerimiz bu gece yüksek sesle ve net konuştu” dedi.

SENDİKA YÜZDE 40'LA BAŞLADI

Havacılık haberleri sitesi FlightGlobal'in Asya Genel Yayın Yönetmeni Greg Waldron, “Grev için hiçbir zaman iyi bir zaman değildir, en azından yönetim açısından, mevcut durum bunu daha da sorunlu hale getiriyor” dedi.

İşçilerin reddettiği ön anlaşma, dört yıl içinde yüzde 25'lik ücret artışının yanı sıra, Boeing'in bir sonraki ticari uçağını, projenin sözleşme süresince başlaması halinde Seattle bölgesinde inşa etme taahhüdünü de içeriyordu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.