Hatay’da su içiliyor mu? Hatay’da şebeke suyunda son durum ne? Hatay’da su temin edilebilecek yerler?

Hatay’da su içiliyor mu? Hatay’da şebeke suyunda son durum ne? Hatay’da su temin edilebilecek yerler?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından şebeke suyu noktasında sıkıntı yaşayan Hatay’da valilik ve belediye açıklamalar yaptı. Peki, Hatay’da su içiliyor mu? Hatay’da şebeke suyunda son durum ne? Hatay’da su temin edilebilecek yerler?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası en çok zararı gören şehirlerden biri Hatay oldu. Hatay’da yüzlerce yapı yerle bir olurken binlerce insan yaralandı ve yine binlerce insan yaşamını yitirdi. Depremin olduğu ilk günden itibaren Hatay’da yaşanan bir başka sıkıntı ise şebeke suyu noktasında yaşandı. Depremin ardından arıtma tesislerinde sorunlar yaşanan Hatay’da; sosyal medyadaki paylaşımlar sonrası, valilik ve belediyeden açıklamalar geldi. Peki, Hatay’da su içiliyor mu? Hatay’da şebeke suyunda son durum ne? Hatay’da su temin edilebilecek yerler? Tüm detaylar haberimizde:

Su doldurulan bardağın fotoğrafı

HATAYDA SU İÇİLİYOR MU?

Hatay’da depremin olduğu ilk günden beri içme suyu noktasında sıkıntılar artarak devam ediyor. İlk günden itibaren tüm Türkiye’den tır tır içme suyu gitse de yardımlar yeterli gelmiyor. Şebeke suyu çalışmaları devam etse de henüz içme suyu noktasında bir gelişme yaşanmadı. Konu hakkında hem Hatay Valiliği hem de Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden açıklamalar üst üste gelirken, ambalajlı içme suyuna ihtiyacın arttığına dikkat çekildi.

Konu ile ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde oldu: “İlimizde Sağlık Bakanlığı ve HATSU tarafından şehir şebekesi suyunun tahliller sonuçlanıncaya kadar içilmemesi önerildi. Acil içme suyu problemi ne yazık ki artarak sürmektedir. Paydaşlarla iletişime geçilmiş ve problemin çözümü için girişimlerimiz devam etmektedir.”

Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda, “Antakya, Defne ve Kırıkhan ilçelerimizde enkazdan kaynaklı su verilemeyen bölgelerde sokak çeşmeleri ile de vatandaşa kullanma suyu ulaştırılmaktadır. Hatay'ın özellikle Defne ve Antakya ilçelerinde şişe olarak ambalajlanmış içme suyuna ulaşım konusunda Belediyemize hemşerilerimizden yoğun talep olmaktadır” dedi.

Su taşıyan adamın fotoğrafı

HATAYDA ŞEBEKE SUYU NOKTASINDA SON DURUM

Depremler sonrası su noktasında sıkıntı yaşayan Hatay’da, belediyeyle beraber bir açıklamada Hatay Valiliği’nden geldi. Hatay Valiliği, yaşanan bu durum hakkında: “Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızaları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu giderilmiştir. Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir” şeklinde açıklama yaparak içme suyu noktasında şebeke suyundan şimdilik uzak durulması belirtildi.

Hatay'ın deprem sonraası fotoğrafı

HATAYDA İÇME SUYU TEMİN EDİLEBİLECEK YERLER

Su Temin Noktası 1

Saraykent Kaymakamlığı Aşevi

Hatay Devlet Hastanesi

Su Temin Noktası 2

Hatay Sahra Hastanesi

Su Temin Noktası 3

Meram Belediyesi

Huzur Gönüllüleri Vakfı

Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü

Su Temin Noktası 4

Diyanet Vakfı, Fatih Müftülüğü 119. Cadde

Su Temin Noktası 5

Milli Savunma Bakanlığı Aşevi- Atatürk Parkı

Su Temin Noktası 6

İHH Aşevi

Su Temin Noktası 7

Mustafa Kemal Üniversitesi Merkez Yemekhanesi

Su Temin Noktası 8

Petrol Ofisi Narlıca

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.