Hangi bankalar ortak ATM kullanıyor? Ortak ATM para yatırma

Hangi bankalar ortak ATM kullanıyor? Ortak ATM para yatırma

Daha önce banka önlerinde oluşan sıralar artık ortak ATM’ler sayesinde tarihe karışmış durumda. İnsanlar her ATM’de işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Ama hangi ATM’ler ortak, hangi banka ATM’leri birleşik bunu bilmiyor ve araştırıyorlar.

Günümüz toplumunda banka kullanma alışkanlığı oldukça değişti. İnsanlar artık daha öncesinde sıralar bekleyip yaptıkları işlemleri hemen yapabilme şansına sahip. Daha önce banka önlerinde ve içlerinde oluşan sıralar yenilenen alışkanlıklarla tarihin tozlu raflarına kalkmış durumda. Daha önce her bankanın ayrı ATM’si olurken yalnızca oralardan işlem yapılabiliyordu.

Halkbank fotoğrafı

Başka bir ATM’den yapılan işlemlerde işlem tutarı kadar banka kesinti yapıyor ya da ekstra para alıyordu. Artık ortak ATM’ler ile bu sorun ortadan kalkmış oldu. İnsanlar ise Yapı Kredi ortak ATM’leri hangisi? İş Bankası ortak ATM’leri hangisi? Ziraat Bankası, Vakıf Bankası ve Halk Bankası ortak ATM’leri hangisi sorularını araştırmaya başladı. Peki, hangi bankalar ortak ATM kullanıyor? Ortak ATM para yatırma işlemi nasıl? Tüm detaylar haberimizde:

İş Bankası fotoğrafı

ORTAK ATM KULLANAN KAMU BANKALARI HANGİLERİ

İnsanlar banka işlemlerini ATM’lerden kolaylıkla yapabiliyor. Ama bazen işlerinin yoğun olması bazen ise bulundukları konumda kendi bankalarının ATM’lerinin olmamasından dolayı başka banka ATM’lerini kullanarak işlemlerini gerçekleştiriyordu. Bunu yaparken de genellikle fazla para ödemek ya da işlem tutarı kadar bankaya ekstra para ödemek zorunda kalıyorlardı. Ortak ATM’ler ile bu sorun ortadan kalkmış oldu. Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bank kendi müşterileri arasında ortak ATM’lere geçiş yaptılar. Artık bu bankaların müşterisi olan insanlar bu üç bankanın ATM’sinden de işlemlerini kesinti olmadan kolaylıkla yapabilir hale geldiler.

Vakıfbank fotoğrafı

ÖZEL BANKALARDA ORTAK ATM

Kamu bankalarında olan bu durum özel bankalar içinde geçerli. Ancak özel bankaların arasında tamamı ortak ATM’ye sahip değil. Özel bankalar olarak ortak ATM’ye sahip olan bankalar; TEB, Deniz Bank ve QNB Finans Bankası. Bu üç banka haricindeki özel bankalar kendi ATM’lerine sahip ve diğer banka kartları ile yapılacak olan işlemler yine ücretlendiriliyor. Fakat TEB, Deniz Bank ve QNB Finans Bankaları arasında yapılan işlemler tıpkı kamu bankalarında olduğu gibi, bu üç bankanın ATM’sinden de işlemlerini kesinti olmadan kolaylıkla yapabiliyor.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.