Hamamarkası'nda Gazze sergisi açıldı

Hamamarkası'nda Gazze sergisi açıldı

Altındağ Belediyesi, anlamlı bir sergiye daha ev sahipliği yaptı. “Gazze İçin Bir Damla” konulu sergi Hamamarkası’nda ziyarete açıldı.

Altındağ Belediyesi’nin ev sahipliğinde, kısa adı ANFİDAP olan Ankara-Filistin Dayanışma Platformu, Güldeste Ebru Atölyesi ve Önder Ankara Hat ve Tezhib Atölyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Gazze İçin Bir Damla” isimli sergi, Hamamarkası’nda bulunan Ankara Mevlevihanesi’nde ziyarete açıldı. Ankaralı sanatseverler, Hamamarkası’nda açılan sergide bir araya geldi. Gazze’de yaşanan insanlık dramına farkındalık oluşturmak ve destek olmak amacıyla hazırlanan eserler, müzayede ile satışa sunuldu. Eserler, Ankaralı sanatseverlerden büyük ilgi ve beğeni gördü. 80’e yakın el emeği eserin yer aldığı sergi, 5 gün boyunca ziyarete açık olacak.

1-003.jpg

GAZZE'NİN ACISI SUYA DÖKÜLDÜ

Ebru sanatçısı Ece Ayça Kemaloğlu, sergide 3 eserinin yer aldığını belirterek, “Sergimizde yer alan eserler satışa sunuldu. Eserlerimizin geliri Gazze’ye bağışlanacak. Bu sergide eserlerimle yer almaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Gazze’nin acısını bir nebze hafifletebilmek adına gerçekleştirdiğimiz ebru çalışmalarında, yüreğimizdeki acıları suya döktük. İçimiz kan ağlıyor. Belki bir damla olup Filistinli kardeşlerimizin yüreklerini hafifletebiliriz. Umarım bir nebze olsun faydamız olur. Filistin halkının her zaman yanındayız…” ifadelerini kullandı.

2-004.jpg

FİLİSTİN'İN YANINDAYIZ

Gazze’ye yardım amacıyla açılan sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki ise, “Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergiye Altındağ Belediyesi olarak Hamamarkası’nda ev sahipliği yapıyoruz. Sergiden elde edilen gelir Gazze’ye bağışlanacak. Gazze’de aylardır devam eden zulmün bir an evvel son bulmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bizlerin de masum Filistin halkının her daim yanında olacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum" dedi.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.