Haiti'de silahlı çete saldırısı: Ölü sayısı 70'e yükseldi

Haiti'de silahlı çete saldırısı: Ölü sayısı 70'e yükseldi

Haiti’nin Artibonite bölgesinde silahlı çete baskınında 70 kişi hayatını kaybetti. BM, saldırıyla ilgili acil soruşturma ve uluslararası destek çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM), Haiti’nin Artibonite bölgesine bağlı Pont-Sonde kasabasında ‘Gran Grif’ adlı silahlı çetenin düzenlediği baskında ölü sayısının 70’e yükseldiğini duyurdu. Saldırıda 3 bebek ve 10 kadının da aralarında bulunduğu 70 kişi hayatını kaybederken, polisle çatışan 16 kişi ağır yaralandı. BM İnsan Hakları Ofisi sözcüsü Thameen Al-Kheetan, çetenin en az 45 ev ve 34 aracı ateşe verdiğini ve birçok kişinin kasabadan kaçmak zorunda kaldığını belirtti.

SALDIRIYA SORUŞTURMA TALEBİ

BM, saldırının ardından Haiti'deki Çokuluslu Güvenlik Destek Misyonu'na (MSS) uluslararası mali ve lojistik desteğin artırılması çağrısında bulunurken, yetkililerden saldırıyla ilgili hızlı ve kapsamlı bir soruşturma yürütülmesini talep etti. BM raporlarına göre, Haiti’de 2023’ün ilk yarısında suç grupları 2 binden fazla kişiyi öldürdü ve 1000'den fazla kişiyi kaçırarak halkı terörize etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.