Hacettepe yenileniyor: Çalışmalar başladı

Hacettepe yenileniyor: Çalışmalar başladı

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Merkez Kampüsü’ndeki yaklaşık 50 yıllık İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı ile Personel Dairesi Başkanlığı binasında restorasyon çalışmaları başladı.

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Merkez Kampüsündeki yaklaşık 50 yıllık İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı ile Personel Dairesi Başkanlığı binasında restorasyon çalışmaları başladı. Yaklaşık 2 yıl süreceği ifade edilen restorasyon çalışmaları kapsamında binanın altyapısı, elektrik, su, doğalgaz tesisatları, havalandırma sistemleri, iç ve dış duvarları yenilenecek. Bu süreçte hizmet veremeyen birimler rektörlüğün de bulunduğu idare binasında hizmet vermeye devam edecek. Güvenlik tedbirleri kapsamında ise çalışma alanı etrafına bariyer çekilerek çevredeki öğrenci ve vatandaşların kampüs içindeki güvenliği sağlandı.

hacettepe-yenileme.jpg

2 SENE SÜRECEK

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Merkez Kampüsünde bulunan yaklaşık 50 yıllık İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı ile birlikte Personel Dairesi Başkanlığı’nın bulunduğu binanın restorasyon çalışmalarının 2 yıl boyunca süreceği ifade edilirken, bu süre zarfında hizmet veremeyen birimlerin idare binasında hizmet vermeye devam edeceği ifade edildi. Yetkililer, altyapısından dış duvarlarına kadar yenilenecek olan binanın çalışmalar tamamlandığında uzun yıllar daha hizmet vereceğini belirtti. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, kampüste bulunan diğer binaların da ortalama 50 yıllık olması nedeniyle ihtiyaç halinde restorasyon çalışmalarına başlanacağı belirtildi.

hacettepe-restorasyon.jpg

A’DAN Z’YE RESTORASYON

Restorasyon kapsamında, binanın elektrik, su ve doğalgaz tesisatlarının yanı sıra havalandırma sistemleri de baştan aşağı yenilenecek. Yaklaşık 50 yıllık olan bina, en ufak ayrıntısına kadar yenilenerek daha modern ve güvenli bir hale getirilecek. Hasarlı ve eskiyen iç duvarlar ile birlikte binanın dış yüzeyi de yenilerek ısı izolasyonu yapılacak. Ayrıca binadan alınacak örneklerin sonucuna göre kolon güçlendirmesi de yapılarak depreme daha dayanıklı hale getirilecek.

Binada bulunan ve eskiyen tüm sistemler, yeni ve teknolojik olanları ile değiştirilecek. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, restorasyon çalışmaları tamamlandığında bina, modern teknolojilere uyumlu, enerji verimliliği yüksek ve uzun yıllar boyunca hizmet verebilecek bir yapıya kavuşacak.

hacettepe-kampusu.jpg

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI

Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Merkez Kampüsünde bulunan binanın restorasyonu sırasında gerekli güvenlik önlemleri de alındı. Konumu nedeniyle çok sayıda vatandaşın da tercih ettiği Tıp Fakültesi yakınında olan binanın etrafına güvenlik bariyeri çekilerek ilgili işaretlemeler de yapıldı. Bu önlemler ile birlikte hem eğitim alan öğrenciler hem de muayene olmaya gelen vatandaşlar güvenli bir şekilde kampüs içinde hareket edebiliyorlar. Çevreye verilen rahatsızlığı en aza indirmek amacıyla toz ve gürültü kontrolü gibi önlemler de alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.