Hac kuraları çekildi mi? Hac kuraları ne zaman çekilecek?

Hac kuraları çekildi mi? Hac kuraları ne zaman çekilecek?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, hac kontenjanlarında pandemi öncesi döneme geri dönüldüğünün müjdesini vermesi üzerine vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanmıştı. Peki, Hac kuraları çekildi mi? Hac kuraları ne zaman çekilecek?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, hac kontenjanlarında pandemi öncesi döneme geri dönüldüğünün müjdesini vermesi üzerine vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanmıştı. Peki, Hac kuraları çekildi mi? Hac kuraları ne zaman çekilecek?Koronavirüs salgını nedeniyle bir süre Türkiye’den kutsal topraklara hacı adayı gönderilememişti. Geçtiğimiz yıl sınırlı sayıda hac görevini ifa etmeye giden Türkiye, bu yıl normal kontenjanına geri dönerek 83 bin 430 kişi ile kutsal topraklara gidecek. Peki, Hac kuraları çekildi mi? Hac kuraları ne zaman çekilecek? Tüm detaylar haberimizde:

Hac kuraları çekiliyor

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

2023 yılı hac ön kayıt başvuruları 5 Ocak’ta Diyanet İşleri Başkanlığı’nca başlatılmıştı. İslam’ın şartlarından biri olan hac vazifesini yerine getirmek için ilk defa başvuracak olan adaylar, 26 Ocak 2023 Perşembe gününe kadar başvuru yapmaya devam edebileceği açıklanırken bu süre 31 Ocak’a kadar uzatılmıştı. Daha önce 15 Şubat 2023 Çarşamba günü olarak açıklanan hac kuraları çekme tarihi depremler sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Mekke'nin fotoğrafı

ALİ ERBAŞ DUYURDU

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerle beraber, hac kurası çekimi de ileri bir tarihe ertelendi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesaplarından bir duyuru yayınladı. Tam net tarihi belli olmayan hac kuraları için, "15 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan 2023 yılı hac kurası tarihi, 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle, ileri bir tarihe ertelenmiştir" sözlerini kullanarak hacı adayları bilgilendirildi.

Hac kuraları

HACCA NE ZAMAN GİDİLİR?

İslam’ın şartlarından biri olan hac vazifesini yerine getirmek için İslam dinine göre belirli bir zaman diliminde hac edilir. Yılın her zamanı hac olmazken, Hac ayları, hicrî takvimdeki Şevvâl ve Zilkade aylarının tamamı ile Zilhicce ayının ilk 10 günüdür. Bu zamanlara hac ayları denmesi, hac merasiminin bu aylardan herhangi birinde bitirilebilmesi açısından değil, haccın şartı olan ihrama Şevvâl’den itibaren girilebilmesi bakımındandır. Diğer zamanlarda kutsal topraklara hac amacı ile gidilemez. Gidildiği takdirde umre yerine sayılmış olur.

Hac kurası çekilirken teyzenin fotoğrafı

BU YILKİ HAC ÜCRETLERİ NE KADAR?

Bu konu hakkında resmi bir açıklama olmazken edindiğimiz bilgiler şu yönde: 2023 yılı hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlar, kalacakları oda kontenjanına göre ücret ödeyecek. Henüz daha tam belirli olmasa da bu yılki hac fiyatları, 2 kişilik odalar için 158 bin 97 lira, 3 kişilik odalar için 151 bin 364 lira ve 4 kişilik odalar için 142 bin 955 lira olarak tahmin ediliyor.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.