2023 yılı hac başvuruları ne zaman, nasıl başvurulur, ücreti ne kadar?

2023 yılı hac başvuruları ne zaman, nasıl başvurulur, ücreti ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, hac kontenjanlarında pandemi öncesi döneme geri dönüldüğünün müjdesini vermesi, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanmıştı. Peki, 2023 yılı hac başvuruları ne zaman, nasıl başvuru yapılır?

Koronavirüs salgını nedeniyle bir süre Türkiye’den kutsal topraklara hacı adayı gönderilememişti. Geçtiğimiz yıl sınırlı sayıda hac görevini ifa etmeye gidebilen Türkiye, bu yıl salgın öncesi duruma geri dönerek 83 bin 430 kişi ile kutsal toprakların yolunu tutacak. Peki, 2023 yılı hac başvuruları ne zaman, nasıl başvurulur, ücreti ne kadar? Tüm detaylar haberimizde:

2023 HAC BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2023 yılı hac ön kayıt başvuruları 5 Ocak’ta Diyanet İşleri Başkanlığı’nca başlatılmıştı. İslam’ın şartlarından biri olan hac vazifesini yerine getirmek için ilk defa başvuracak olan adaylar, 26 Ocak 2023 Perşembe gününe kadar başvuru yapmaya devam edebilecekler. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre; daha önce başvuran ve kuraya giren ama kesin kayıt hakkı elde edemeyen adayların başvuruları, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 5 Ocak’ta otomatik olarak güncellendiği öğrenildi. Yine başvuruları otomatik olarak güncellenen vatandaşlar için de istedikleri takdirde bilgilerde değişiklik yapabilme hakkı tanınırken, bu süreçte 26 Ocak 2023 tarihinde son bulacak.

2023-yili-hac-basvurulari-ne-zaman-nasil-basvurulur-ucreti-ne-kadar-2.jpg

HAC BAŞVURULARI NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

2023 yılında kutsal topraklara gidip hac vazifesini gerçekleştirmek üzere ilk kez başvuracak olan adaylar, hac ön kayıtlarını 26 Ocak Perşembe gününe kadar e-Devlet üzerinden kendileri yapabiliyor.

HAC BAŞVRU ÜCRETİ NE KADAR?

E-Devlet üzerinden ilk kez başvurusunu gerçekleştiren adaylar, daha sonra Albaraka Türk, Emlak Katılım, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, Halk Bankası, Vakıf Bankası, Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bankalarından herhangi birine 250 TL ücret yatırarak başvurusunu tamamlamış oluyor.

2023-yili-hac-basvurulari-ne-zaman-nasil-basvurulur-ucreti-ne-kadar-3.jpg

2022’DE 37 BİN 770 KİŞİ HACI OLMUŞTU

Koronavirüs pandemisi gölgesinde, Suudi Arabistan yönetiminin aldığı kararlar itibariyle geçen yıl hac görevini yapmak için Türkiye’den sınırlı sayıda katılım gerçekleşmişti. Türkiye’den 37 bin 770 hacı adayı kutsal topraklara gitmiş, hac vazifesini yerine getirerek hacı olmuştu.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.