Hablemitoğlu bilmiyor: Bozkurt Türklüğün simgesidir, MHP’nin değil

Hablemitoğlu bilmiyor: Bozkurt Türklüğün simgesidir, MHP’nin değil

Avusturya galibiyeti yurt genelinde kutlanırken, Şengül Hablemitoğlu’nun yaptığı paylaşım tepki çekti. Hablemitoğlu, Merih Demiral’ın bozkurt işareti yaptığı fotoğrafı paylaşarak, “Milli takımı, hatta bütün ülkeyi babasının çiftliği sanmak” diye yazdı.

A Milli Futbol Takımı’nın Avusturya galibiyeti yurt genelinde kutlanmaya devam ediyor. Son düdüğün çalmasıyla beraber vatandaşlar sokağa döküldü. Ülke genelinde büyük sevinç gösterileri yapıldı.

3.jpg

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

Sosyal medyada galibiyet kutlamaları etkileşim rekoru kırarken, Şengül Hablemitoğlu’nun yaptığı Merih Demiral paylaşımı dikkat çekti. Hablemitoğlu, Demiral’ın bozkurt işareti yapmasına gönderme yaparak, milli oyuncu ile ilgili sert ifadeler kullandı.

Hablemitoğlu fotoğrafın açıklamasına, “Milli takımı, hatta bütün ülkeyi babasının çiftliği sanmak” diye yazdı. Pek çok vatandaş Hablemitoğlu’na tepki gösterdi.

Bir kullanıcının “Sadece poz verdi diye mi? İki gol attı bırak da istediği gibi sevinsin. Türk’ün simgesidir bu işaret. Kanınıza dokunuyorsa burada bir sorun var demektir” yorumuna beğeni yağdı.

2.jpg

BOZKURT NEDİR?

Türk mitolojisinde büyük bir öneme sahip olan Bozkurt, kutsal hayvan ve ulusal sembol olarak kabul ediliyor. Bozkurt, Boskord ve Pusgurt olarak da adlandırılmakla birlikte, Bozkaskır ve Çalkurd terimleri de aynı anlamı taşıyor.

Bozkurt Türk boyları için kutsal bir yol gösterici olarak kabul ediliyor. Bazı Türk boyları soylarının bir kolunun Gökkurt’tan, diğer kolunun ise Gökgeyik’ten geldiğine inanıyor. Kurt sürülerinin başında bulunan ve idare eden kurtlara Gökkurt deniliyor. Kaskır ve Börü kelimeleri de çeşitli lehçe ve şivelerde kurt anlamına geliyor.

1-001.jpg

MİTOLOJİK VE SEMBOLİK ANLAMI

Bozkurt gökyüzünü temsil ederken, Alageyik yeryüzünün simgesi olarak kabul ediliyor. Göktürklerin gök (mavi) bayraklarında kurtbaşı resmi bulunuyor.

Bozkurt savaşçılığı ve savaş ruhunu, özgürlüğü, hızı, doğayı ve aklı, sahayı okuyabilme gücünü simgeliyor.

Türk ulusunun zor zamanlarında Bozkurt'un ortaya çıkarak yol gösterdiğine inanılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.