Güvenpark'taki onarım çalışmaları 2025 öncesi tamamlanacak

Güvenpark'taki onarım çalışmaları 2025 öncesi tamamlanacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Güvenpark'ta devam eden restorasyon çalışmalarının yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Güvenpark’ta yürütülen restorasyon çalışmalarının detaylarını aktardı. Başkentin tarihi dokusunu yansıtan ve şehrin simgelerinden biri olan Güvenpark'ın restorasyon çalışmaları bir süredir devam ediyor. Hızla ilerleyen saha çalışmalarında, parkın tarihi yapısına zarar vermeden aydınlatma sistemleri yenileniyor, zemin döşemeleri onarılıyor ve çevre düzenlemesi yapılıyor.

Konu ile ilgili Bekir Ödemiş, “İlk açılışı 1935 yılına dayanan Güvenpark, cumhuriyet dönemi kentleşmesinin ilk modern parkıdır. Kent içinde simgesel bir yapı olmasına rağmen yıllarca kötü şartlar altında kullanılmış. Biz de bu alanı tarihi dokusuna zarar vermeden baştan aşağı yenileyerek yeniden kent yaşamı içine katmayı hedefliyoruz” dedi. Parkın 2 ayrı sit alanı içinde olduğunu belirten Ödemiş, restorasyon çalışmalarının yıl sonu tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

bekir-odemis.jpg

TEKRAR KAZANDIRILACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Gerek zemin döşemeleriyle gerek peyzaj işleri ile yapısal olarak kesinlikle bir bina vs. yapmadan, tarihi yapısına dokunmadan mevcut Güvenpark alanını a’dan z’ye yenileyeceğiz. Bitki dokusu, aydınlatma elemanları, çevre düzenlemeleri ve havuzuyla özgün bir şekilde restore ediyoruz. Bizim amacımız bu parkın tekrar kent yaşamına kazandırılarak kullanılması” açıklamasında bulundu.

asdfg.jpg

2 AYRI SİT ALANI

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Güvenpark’ın 2 ayrı sit alanı özelliği olduğunu şöyle ifade etti:

“Güvenpark’ın bulunduğu alan Ankara kent merkezindeki yeşil dokusundan dolayı doğal sit alanı, içinde Güven Anıtı’nı bulundurduğu için de kültürel sit alanı. Yani burada 2 tane sit alanı bulunuyor. Bu nedenle proje onaylarımızı hem Kültür ve Turizm Bakanlığından hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldık”

sdfghjhgfds.jpg

BAŞTAN AŞAĞI YENİLENECEK

Güvenpark’ın aynı zamanda kamusal eylem alanı olduğunu belirten Bekir Ödemiş, “Kent içinde simgesel bir yapı olmasına rağmen yıllarca kötü şartlar altında kullanılmış. Son zamanlarda bu bakımsızlıktan dolayı güvenlik sorunları da yaşanıyordu ve çeşitli tartışmalara neden oluyordu. Güven Anıtı ise kamusal eylem alanı içinde bulunmasından kaynaklı çok fazla hasar almış durumdaydı. Bu nedenle Ankara’nın tarihi dokusuna zarar vermeyecek bir şekilde baştan aşağı yenileme kararı aldık” dedi.

ddd.jpg

YIL SONU BİTECEK

Şu anda restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Ödemiş, “Planlamamıza göre bu yılın sonuna kadar Güvenpark’ı bitirmiş olacağız. Restorasyon sahasında bulunmayan tek bir yer bulunuyor. Kimsenin mağdur olmaması adına Keçiören Metrosu çıkışında dolmuşların manevra yapabilecekleri kadar bir alan bıraktık. Dolmuşlar nihai yerine taşındıktan sonra o alan da restore edilecek. 2024 yılının sonunda yenileme çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:İlk Sayfa gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.