Günümüz sosyal medyası değerlendirildi: "Gençlere asimile çabası var"
Gazetemize konuşan Din Bir Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, rezil paylaşımların yapıldığı sosyal medya ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Din Bir Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, sosyal medya konusunda gazetemize çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Özdemir “Sosyal medyada gençlerimizi asimile etme çabası var. Bu konuda Millî Eğitim Bakanlığı’mıza ve Diyanet İşleri Başkanlığı’na büyük görevler düşüyor” dedi.
“ASİMİLE ÇALIŞMASI VAR”
Din Bir Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, şunları kaydetti: “Sosyal medya ve dijital dünya son dönemlerde dünyanın bir gerçeği oldu. Toplumlar ve bireyler artık buna alıştılar. Sosyal medyasız bir hayatı artık hiç kimse kabul etmez gibi duruyor. Ama farkında olmadan bireylerin özellikle ailelerin toplumsal bir asimile ve dönüşüm içerisine son dönemlerde daha çok girdiğimizi anlamaya başladık. Bu noktada sosyal medya platformlarının kuruluş amacının dünyada neye hizmet ettiğini daha çok anlamaya başladık."
“GENÇLERİ UZAKLAŞTIRIYOR”
Özdemir, “Sosyal medyadaki asimile çalışmaları ile kontrol edilebilen toplumlar ortaya çıkartılmaya çalışılıyor. Bu çalışmalar planlı programlı olarak her zaman çalışıyor. Çalışmayan sadece biziz gibi duruyor. Bizim inanç değerimiz. İnsanlığın dünyada var oluşu ile beraber bugüne kadar insanlığı ve bütün canlıları kurtaran İslam dini ve inanç değerlerimizdir. Bizim gibi toplumları inanç değerlerinden uzaklaştıran bu faktörler sosyal medya platformları kısa videolar ve fotoğraflarla gençlerimizin üzerinde çalışmalar yaparak gençlerimizi yönlendiriyorlar. Sorgulayan bir gençlikmiş gibi gösterip sorgularken de inancından uzaklaşıp kendi benliğinden uzaklaşarak bir kesimin kontrolü altına girdiği görülüyor” dedi.
“ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”
Özdemir şöyle devam etti: “Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı’mıza ve Diyanet İşleri Başkanlığı’mıza büyük görevler düşüyor. Biz bunun farkındayız. Bu durumu devalarca Diyanet İşleri Başkanlığımızın toplantılarında dile getirerek, dijital bir dünya kurmamız gerektiğini ve bu durumun dünyanın bir gerçeği olduğunu söyledik. Bu gerçeğin içinde bizim de olmamız gerektiğini vurguladık. Sözü geçen sosyal medya platformlarında yer alarak gençlerimizi doyurucu içerikler ile doğruya ve güzele yönlendirmeliyiz. Gençlerimiz o sosyal medyalara girdiğinde kendi ananesini, kültürünü, kendi değerlerini görmeli. Şuanda insanlar kitap, dergi gibi mecraları okumak yerine dijital dünyadan bilgi edinmeye orada vakit geçirmeye çalışıyor. Hepimiz bu hayatın içindeyiz. Özellikle teknolojinin gelişmesi ve akıllı telefonlar ile neredeyse bütün okumaları, izleme ve bilgi edinmeyi dijital mecralardan yapıyoruz. Bu durum bizim gerçeğimiz oldu. O yüzden artık dijital dünyada yer alıp verileri ve doneleri bizim oluşturmamız gerekiyor.”
“MİLLİ PLATFORMLAR KURULMALI”
Sendika Başkanı Özdemir, “Türkiye’ye özgü platformlar kurarak oralarda ilerletmeliyiz. Bu içeriklerin içinde dinimiz İslam’a uygun şekilde toplumun tamamını kucaklayan birleştirici içerikler olmalıdır. Bu noktada da bütün insanlığı kapsayıcı ve kurtaracak içerikler gerekiyor. Burada amaç doğruyu ve güzeli ortaya koymak olmalıdır. Kapitalizm ve küresel sermayenin son zamanlarda kendi menfaatleri için dünyada neler yaptığını herkes görüyor. Bunlar dijital dünyada da insanlığın zihinsel ve fikirsel ölümüne sebep oluyor. Var oluşumuzun sebeplerine inerek oradan başlayıp dijital dünyada da var olmalıyız” dedi.
“TEDBİR ALINMALI”
Din Bir Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir son olarak şu hususlara değindi: “Sosyal medya platformlarından para kazanılması aslında bir amaçtır. Önce kazandıracak ki sizi oraya odaklasın. Bizim kültürümüze uygun olmayan bir şey yapılıyor ve milyonların tıklamasına sebep oluyor. Bu çalışmalar özel çalışmalardır. Burada ki asıl amaç toplumu yozlaştırarak asimile etmek ve tek düze bir toplum ortaya çıkarmaktır. Amacı para kazandırıp arkasından sevdirici durumlar çıkararak gençleri oraya toplamak olmuştur. Sosyal medya ve oluşturduğu hava üzerinde özel çalışılması gereken durumalar. Toplum olarak savruluyoruz. Değerlerimizden uzaklaşıyoruz eğer bu konulara eğilmezsek bir kuşak sonra gençliğin bizimle beraber olmadığını görebiliriz. Değerlerimizde, inançlarımızdan, kültürümüzden ve toplumdan ne kadar uzak olduğunu anlayacağız. Şuanda gençlik ile sohbet ettiğimizde onların dünya ya bakış şekli bizleri çok düşündürüyor. Bu düşüncelerin hasebinde bize gelecek ile ilgili büyük endişeler katıyor. Bu konuda manevi doktorlar olan din adamlarının diyanet camiasına ve bizlere büyük görevler düşüyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu konu üzerine çalışarak dijital bir dünya kurmak için büyük kafa yormalıdır.”
Kaynak:Faruk Gökyurt/ gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.