Günlük su tüketiminde dengeli olunmalı

Günlük su tüketiminde dengeli olunmalı

Bir günde tüketilen suyun az tüketilmesi kadar fazla içilmesinin de zararlı olduğu belirtildi.

Bir insanın yemek yemeden yalnızca su içerek sekiz haftaya kadar dayanabileceğini belirten uzmanlar, gün içerisinde su tüketiminin oranına dikkat çekiyor. Sağlık için elzem bir madde olan su, az miktarda tüketildiğinde çeşitli sağlık problemlerine sebep olabiliyor. Vücudun dışarı atması gerekenden fazla su tüketmek ise yine insan sağlığı için tehdit oluşturulabildiği açıklandı.

suuuu.jpg

GÜNDE 2 LİTRE SU İÇMEK YETERLİ

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, normal koşullarda fazla su içilmesi böbreklerin aşırı çalışmasına, vücuttaki sodyum, potasyum ve birçok mineral dengesinin bozulmasına neden olduğu bildirildi. Vücuda alınan suyun, terleme, solunum, idrar ve benzeri aktivitelerle günde yaklaşık 2 veya 3 litrelik kısmının kaybedilebileceği aktarıldı. Normal koşullarda bu kayıp günde ortalama 2 litre yani 10-12 bardak su tüketerek yerine koyulabildiği vurgulandı.

water-glass-26932.png

AZ TÜKETMEK ZARARLI

Normal kilonun üzerine çıkılan her 10 kilo için ekstra 1 bardak su tüketilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İdeal miktarda su tüketimi vücut fonksiyonlarına yardımcı olarak besin maddelerini hücrelere taşınması ve hücrelerdeki atıkları atılmasının sağlıklı bir şekilde gerçekleştirildiği vurgulandı. Ayrıca vücut ısısını dengeleyen ideal su tüketimi, eklemleri ve iç organları kayganlaştırarak, kan dolaşımını ve kalp damar fonksiyonlarının korunduğu açıklandı. Gün içerisinde çok az miktarda su tüketmek kabızlığa, sindirim sistemi sorunlarına ve baş ağrısı gibi birçok olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi.

Sedat Osman Koç/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.