Gözler aralıkta! Asgari ücret zam oranı belli oldu

Gözler aralıkta! Asgari ücret zam oranı belli oldu

2025 yılı için geçerli olacak yeni asgari ücret için süreç yaklaşıyor. Görüşmeler için geri sayım devam ederken kamuoyunda asgari ücret zammı için konuşulan rakamlar da netleşmeye başladı. İşte detaylar:

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren 2025 yılı asgari ücret görüşmeleri için geri sayım başlarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan önemli açıklamalar geldi. Milliyet.com’un aktardığı habere göre Bakan Işıkhan, geçen yıl izlenen yolun bu yıl da devam ettirileceğini ve vatandaşın satın alma gücünü koruyacak bir ücret seviyesi hedeflediklerini belirtti.

ENFLASYON TAHMİNLERİ MASADA

Orta Vadeli Program'da 2024 yılı için öngörülen yüzde 41.5'lik enflasyon tahmini, zam oranı konusundaki tartışmaların odak noktasını oluşturuyor. Merkez Bankası'nın Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde ise yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 44.11 seviyesinde seyrediyor.

UZMANLAR TAHMİNLERİNİ PAYLAŞTI

Uzmanlar, olası zam oranlarına ilişkin değerlendirmesinde yüzde 30 ile 40 arasında bir artış beklendiğini ifade etti. Bu senaryoya göre, şu anda 17.002 TL olan asgari ücretin yüzde 30'luk zamla 22.102 TL'ye, yüzde 40'lık zamla ise 23.802 TL'ye yükselebileceği tahmin ediliyor.

Hükümet kanadından yapılan açıklamalar, zam oranının belirlenmesinde çalışanların refahını gözeten kalıcı çözümlerin esas alınacağına işaret ederken, aralık ayında yapılacak görüşmelerde, enflasyon oranlarının yanı sıra çalışanların alım gücünün korunması da masadaki önemli başlıklar arasında yer alacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.