Google’dan 5 milyon doların üstünde yardım

Google’dan 5 milyon doların üstünde yardım

Google, depremden etkilenen bölgelerde yardım ve kurtarma çalışmalarını yürüten sivil toplum kuruluşları için yaptıkları yardımları açıkladı.

6 Şubat tarihinde tüm Türkiye’yi yasa boğan iki büyük deprem gerçekleşti. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından birçok ülke ve şirketten Türkiye ve Suriye için yardımlar gelmeye devam ediyor.

google-1.jpg

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA 5 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE YARDIM

Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyen Google yazılı bir açıklamada bulunurken, on binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından Google.org üzerinden fon desteği sağlandığını açıklayan şirket, aynı zamanda diğer ürün ve hizmetleriyle de yardıma devam ettiklerini belirtti. Google, depremden etkilenen bölgelerde yardım ve kurtarma çalışmalarını yürüten sivil toplum kuruluşlarına bugüne kadar 5 milyon doların üzerinde bağış yaptıklarını açıkladı.

Şirket bunun yanı sıra Google Arama ve YouTube üzerinden yaptıkları reklam hibeleriyle de sivil toplum kuruluşlarının depremzedelere ulaşmasına yardım ettiklerini aktardı. Google bunların yanı sıra hem Türkiye’de hem de Suriye’de Arama ve Haritalar üzerinde SOS uyarıları ve deprem sarsıntı haritası oluştururken, teknoloji devi aynı zamanda afetin tüm dünya tarafından duyulması için depremin merkez üssü ve büyüklüğü de dahil olmak üzere Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak önemli bilgiler sağladıklarını ifade etti.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.