Google hatasını giderecek

Google hatasını giderecek

Google, Android kullanıcılarını öfkelendiren ekran parlaklığı hatasına çözüm getiriyor. Arama motoru devi Google, Android işletim sisteminde ekran parlaklığıyla ilgili yıllardır devam eden bir hatayı sonunda çözülüyor. Tüm detaylar haberimizde...

Google'ın, Android işletim sisteminde uzun yıllardır var olan tuhaf bir hatayı düzeltmek için çalıştığı açıklandı.

Teknoloji uzmanı Mishaal Rahman, Android 13 QPR3'ün en son beta sürümü üzerinde araştırma çalışmalarını yürüttü. Google'ın uzun süredir devam eden Android hatasını nihayet çözdüğünü açıkladı. Karanlık bir odada ekran kilidini açarken, akıllı telefonun bir süre boyunca parlak bir arka ışıkla kullanıcının gözünü rahatsız ettiğini, ardından yoğunluğunu azalttığı tuhaf durum artık tarih olacak.

Android ekran parlaklığı hatası

EKRAN ARTIK KULLANICIYI KÖR ETMEYECEK

Gerçekleşen hatanın nedeni, cihazın arka ışığı ortam ışığı sensöründen gelen mevcut okumalara göre değil, kilitleme sırasında aldığı okumalara göre açmak için çalışması. Kısaca, ekranı ortam aydınlıkken kilitlediyseniz, akıllı telefon bu arka ışık seviyesini anımsıyor ve karanlıkta kilidi açtığınızda gözlerinizi yüksek parlaklık seviyesiyle rahatsız ediyor.

ekran parlaklığı hatası açıklama

Raahman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaklaşan Android 13 güncellemesiyle akıllı telefonun kilit açma sırasında ışık sensöründen gelen güncel verileri kullanabileceğini ve artık kullanıcıyı kör etmeyeceğini duyurdu.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.