Göl içinde nilüfer bahçesi: Nerede olduğuna inanamayacaksınız

Göl içinde nilüfer bahçesi: Nerede olduğuna inanamayacaksınız

Konya’da Beyşehir Gölü’nün içinde bulunan nilüferler görenleri mest ediyor. Yöre halkı ise bu alanı "nilüfer bahçesi" olarak adlandırıyor. Fotoğrafçıların da en çok tercih ettiği yerlerden olan nilüfer bahçesi, herkesi kendisine hayran bırakıyor.

Nilüfer bahçesini görmek isteyen vatandaşların talepleri doğrultusunda bölgeye gezi turları düzenlenmektedir. Çevre illerden gelen vatandaşlar ve özellikle fotoğrafçılar tarafından en çok görülmek istenen yerlerden biri.

manset.jpg

KOOPERATİF KURULDU

Nilüfer Turizm Kooperatifi yöneticisi İbrahim Erdoğan, kıyılardan itibaren nilüfer topluluğunun 7 kilometre uzunluktaki alanda yer aldığını söyledi.

Nilüferlerin, 1,5 metre sığ derinlikte açtığını anlatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

haber-ic-001.jpg

"Balıkçılıkla geçimimizi sağlıyoruz. Geçen yıl ilk faaliyetlerimize başladık. Balıkçı tekneleriyle balıktan geldikten sonra misafirlerimizi buraya tanıtım amaçlı getiriyorduk. Baktık ki ilgi arttı. Burası, Beyşehir'in cazibe ve doğal mekanlarından olmaya başladı. Gezi tekneleri aldık. Buradaki arkadaşlarla Nilüfer Turizm Kooperatifini kurduk. Misafirlerimizi gezdirmeye başladık. Burası gelin-damat çekimleri, fotoğrafçılık ve belgesel yapımlarına da ev sahipliği yapıyor. Bu bahçe çok güzel görseller veriyor. Beyaz çiçeklerin açtığı mayıs, haziran ve temmuz ayında güzelliği artıyor. Yakın ve çevre illerden ziyaretçiler geliyor. Yurt dışından da İsrail, Almanya ve Rusya'dan misafirlerimiz geldi. Buraya hayran kaldılar."

nilufer.jpg

Bölgeye gelen ziyaretçiler ise gördükleri manzaradan çok etkilendiklerini ifade ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.