Göbeklitepe sergisi Roma’da 5 milyon ziyaretçi rekoru kırdı
İnsanlık tarihinin en eski anıtsal yapısı Göbeklitepe'yi anlatan "Göbeklitepe: Kutsal Bir Yerin Gizemi" sergisi, Roma'daki Kolezyum Arkeolojik Parkı'nda büyük ilgi görüyor. Bakan Ersoy, Roma’daki serginin 5 milyon ziyaretçiye ulaştığını duyurdu.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ekim 2024'te açılan serginin Roma'nın kalbinde bulunan ve dünyanın en önemli tarihi mekânlarından biri olan Kolezyum Arkeolojik Parkı, Türkiye'nin en önemli arkeolojik keşiflerinden Göbeklitepe'yi İtalyan sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 24 Ekim 2024 tarihinde kapılarını açan "Göbeklitepe: Kutsal Bir Yerin Gizemi" sergisi, kısa sürede büyük bir başarıya imza atarak 5 milyon ziyaretçi sayısına ulaştı.
11 BİN YILLIK TARİHİ DENEYİM
Sergi, ziyaretçilere 11 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe'nin gizemli dünyasını keşfetme imkânı sunuyor. Multimedya içerikler, üç boyutlu rekonstrüksiyonlar ve sanal turlar aracılığıyla tarihte yolculuk yapan ziyaretçiler, anıtsal sütunların replikalarını yakından inceleme fırsatı buluyor. İnsanlık tarihinin en eski dönemlerine ait ritüelleri ve yaşam biçimlerini gözler önüne seren sergi, arkeoloji tutkunlarının yanı sıra tarih meraklılarının da yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.
BAKAN ERSOY'UN DEĞERLENDİRMESİ
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, serginin ulaştığı başarıyı sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla duyurdu. Ersoy mesajında, "Göbeklitepe'nin eşsiz tarihini Roma'nın kalbinde yeniden canlandırdık! 'Göbeklitepe: Kutsal Bir Yerin Gizemi' sergisi, açıldığı günden bu yana 5 milyon ziyaretçiyi ağırlayarak büyük ilgi gördü" ifadelerini kullandı. Bakan Ersoy ayrıca, UNESCO Dünya Mirası olan Göbeklitepe'nin 11.000 yıllık gizeminin, anıtsal sütunların replikaları ve sanal turlarla ziyaretçileri büyülemeye devam ettiğini belirtti.
Kaynak:HABER MERKEZİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.