Gıda güvenliğinde yeni dönem: Marketlerde karekod uygulaması başlıyor

Gıda güvenliğinde yeni dönem: Marketlerde karekod uygulaması başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşımını kolaylaştırmak için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Yeni uygulama ilk olarak Tarım ve Kredi Sıfır Market’te uygulanmaya başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin güvenli gıdaya ulaşımını kolaylaştırmak için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu yenilikçi uygulama, ilk olarak Tarım ve Kredi Sıfır Market’te uygulanmaya başlandı ve sahte gıda tüketiminin önüne geçmeyi hedefliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması' marketlerde ve gıda işletmelerinde ürünlerin güvenilirliğini artırmayı amaçlıyor. Tüketiciler uygulama sayesinde ürünler hakkında detaylı bilgilere kolayca erişebilecek.

1-001.jpg

KAREKOD UYGULAMASI NEDİR?

Karekod uygulaması tüketicilerin alışveriş yapmadan önce ürünlerin üretim aşamasından tüketim sürecine kadar olan detaylarına erişimini sağlıyor. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Hukuk Komisyonu Üyesi Baki Öztürk, uygulamanın temel amacının tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesini sağlamak olduğunu belirtti. Ürünlerin güvenilirlik seviyesi işletme denetim sorgulaması ile kolayca öğrenilebilecek.

Tüketiciler, "Tarım Cebimde" uygulaması üzerinden işletme denetim sorgulama seçeneği ile ürünlerin kayıt/onay numarası, unvan, adres ve en son denetim tarihine kadar birçok bilgiye erişebilecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.