GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu: "Birlikte üreterek güçleneceğiz"

GGYD Başkanı Nezih Allıoğlu: "Birlikte üreterek güçleneceğiz"

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği, 2023 yılı İşte Fırsat Toplantıları’nın ilkini gerçekleştirdi. Programda konuşan GGYD Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Allıoğlu, “Biz istihdam yaratan her işletmenin yanındayız. Birlikte üreterek güçleneceğiz" dedi.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği tarafından 2023 yılı ‘İşte Fırsat Toplantıları’nın ilki CP Ankara Otel’de gerçekleştirildi. 59’uncusu düzenlenen İşte Fırsat Toplantısında konuşan GGYD Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Allıoğlu, “Biz, girişimcilerin istihdam yaratan her işletmenin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Birlikte üreterek güçleneceğiz. Durmadan çalışacağız. Her ay düzenlediğimiz ‘İş’te Fırsat Toplantıları’ bunun en somut örneğidir. Bu bir kabiliyettir, sivil toplumda oluşturduğumuz know-how’un bir yansımasıdır. 19 yıldır olduğu gibi 2023 yılında da tüm işlerimize dört elle sarılmaya, üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Çok yoruluyoruz ama karşılığını da alıyoruz” dedi.

01b295a4-75ac-46d7-8a4e-177fa56ce5ff.jpg

ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

GGYD olarak 2022 yılında hedeflenen bütün projeleri gerçekleştirdiklerini aktaran Allıoğlu, “İzmir’den sonra Çorum’da şube açmak için adımlarımızı attık. Üye sayımız bine yaklaştı. GGYD olarak Ankara iş dünyasında temas kurmadığımız mercii neredeyse kalmadı. Bütün ziyaretlerimizi Türkiye’de ticaretin, ekonominin hacminin artmasına yönelik gerçekleştiriyoruz. 19 yıldır olduğu gibi 2023 yılında da tüm işlerimize dört elle sarılmaya, üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Çok yoruluyoruz ama karşılığını da alıyoruz” ifadelerini kullandı.

EĞİTİME DESTEK GGYD’DEN

Allıoğlu, “GGYD artık, ‘Sivil toplumun parlayan yıldızı’ olarak nitelendiriliyor. Bu bizler için büyük bir onur ve gururdur. Çok çalıştık ve 2022 yılına güzel bir yılbaşı programı ile veda ettik. Yılbaşı akşamında değerli sanatçımız Şevval Sam’ın konserlerinde kullandığı ıslık flütünü açık artırmaya çıkarttık ve böylece “Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu’na 50 bin liralık bir kaynak yarattık. GGYD olarak her fırsatta eğitime verdiğimiz önemi yineliyoruz, bu yıl da Nilüferler Eğitime Destek Fonu’nu büyütmeye devam edeceğiz. Eğitime erişmekte güçlük çeken gençlerimizin yanında olacağız. Daha fazla gencimizin eğitim fonumuzdan faydalanmasını sağlamak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

dcd5124b-5283-43e0-a992-dcc1d52b97fe.jpg

“EKONOMİYE KATKI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Bu yıl Cumhuriyetimiz 100. Yaşını kutlayacağız, hepimiz için önemli bir yıl” ifadesini kullanan Allıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Eminim ki ekonomik büyümede, istihdamda, enflasyon hedeflerinde, ihracatta ülke olarak yaşadığımız ivmeler Cumhuriyeti’mizin 100. yılında da devam edecektir. Sorunlar yaşamamıza rağmen 2022 yılında ihracatımız rekor tazeledi ve ülke olarak 254 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. İthalatımız ise 364 milyar dolara ulaştı. Dış ticaret açığımız %138 artışla 110,2 milyar dolar oldu. 2022 yılı Ocak-Kasım dönemi itibarıyla ihracat gerçekleştiren yeni firma sayı 9 bin 700’ü aştı. Aynı dönemde 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan il sayımız 5’ten 24’e yükseldi. Artık ülkemizde ihracat yapmayan hiçbir ilimiz kalmadı. Enflasyon konusu özellikle gündemimizde, Türkiye 2022 yılını %64,27 enflasyonla geride bıraktı. Bizler Türkiye’de iş, istihdam yaratanlar olarak ekonomide katma-değer yaratmaya, ekonomik dengelerin istikrarına katkı vermeye devam edeceğiz.”

whatsapp-image-2023-01-05-at-11-13-59.jpeg

“BİRLİKTE ÜRETEREK GÜÇLENECEĞİZ”

Allıoğlu, “Biz, girişimcilerin istihdam yaratan her işletmenin yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Birlikte üreterek güçleneceğiz. Durmadan çalışacağız. Her ay düzenlediğimiz ‘İş’te Fırsat Toplantıları’ bunun en somut örneğidir. Bu bir kabiliyettir, sivil toplumda oluşturduğumuz know-how’un bir yansımasıdır. Bugün burada 59.’uncusunu gerçekleştiriyoruz. Aramızda ilk Türk Kadın Motivasyon Konuşmacısı, değerli hocamız Sayın Saadet Şen Öner var. Kendisi bizimle “Zor Zamanlarda Motive Kalabilmek” başlıklı sunumunu paylaşacak. Zor zamanlarda motive olabilmek elbette kolay değil ancak yapılması gereken ilk iş bence sakin kalmaktır. Sakince içinde bulunduğunuz durumu analiz etmek, artıları eksileri ortaya koymak, buna uygun bir yol haritası çizmek yapılması gerekenlerin başındadır. Elbette, beklenmedik durumlar her zaman olacak, siyah kuğular karşımıza çıkacaktır. Ancak biz beklenmedik alternatifleri masaya yatırıp kriz senaryolarımızı ortaya koyabilirsek, daha rasyonel, akilane kararlar alabiliriz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

373521cd-1cb6-4ed1-93c2-a58cce6f4b87.jpg

ZOR ZAMANLARDA MOTİVE KALABİLMEK

59’uncusu düzenlenen İş’te Fırsat Toplantıları’na katılan ilk Türk Kadın Motivasyon Konuşmacısı Saadet Şen Öner, ‘Zor zamanlarda motive kalabilmek’ konulu sunum gerçekleştirdi. Öner, “Milyonlarca insan mutsuz, umutsuz, kötü hissederek uyanıyor. Neden? Öyle bir noktaya geldik ki müşterimizi, müşterimizin müşterisini, hatta onun müşterisini bile düşünüp motive etmek zorundayız. Ekibimizi ailemizi motive etmek zorundayız. Ne yaptığımızı anlatarak, aslında onların da desteğiyle çok daha büyük şeyler yapacağımızı düşünerek motive kalmak zorundayız. Ancak motivasyon her sabah gerekiyor. Bir seferlik bir şey değil. Her sabah kendimizi motive etmek, düşündüğümüz herkesi motive edeceğiz. Kolay olduğunu söylemiyorum ama yolları var. Birbirimizle paylaşmaya ihtiyacımız var” diyerek katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Buket Beslen/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.