Gezecek yer aramanıza gerek yok: Ankara'nın ortasında cennet!

Gezecek yer aramanıza gerek yok: Ankara'nın ortasında cennet!

Gezecek yer aramanıza gerek yok: Ankara'nın ortasında cennet!

Ankara'da ziyaret edebileceğiniz en güzel yerlerden birisi olan bu doğa harikası, güzellikleri, aktivite seçenekleri ve doğal yaşam alanları ile herkesin ilgisini çekecek bir yerdir. Gelin detayları birlikte inceleyelim...

Mavi Göl, Ankara'nın doğal güzelliklerinden biridir ve ziyaretçilerine birçok aktivite seçeneği sunar. Göl etrafında yürüyüş yapabilir, piknik yapabilir, mangal yakabilir ve bisiklet sürerek keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca, gölde balık tutabilir ve su sporları yapabilirsiniz.

Mavi Göl olarak bilinen Bayındır Barajı, 1980 yılında inşa edilmiştir ve 2005 yılında Ankaralılar için açılmıştır. Baraj, Ankara'nın içme suyu ihtiyacını karşılamak için kullanılmaktadır ve aynı zamanda tarım arazilerini de sulamaktadır.

Mavi Göl aynı zamanda doğal yaşam alanlarına da ev sahipliği yapar. Gölde birçok kuş türü ve diğer hayvanlar yaşar. Bu nedenle, Mavi Göl doğaseverler için de önemli bir yerdir.

MAVGİ GÖL HAKKINDA

Ankara Mavi Göl, Bayındır Barajı'nın rehabilite edilmesi sonucu piknik alanı ve eğlence merkezi olarak açılmıştır. 2 milyon 121 metrekarelik geniş bir kullanım alanıyla Kayaş yakınlarında yer almaktadır ve şehir merkezine 12 kilometre uzaklıktadır. Mavi Göl, denize hasret olanların göl kenarlarına ve mesire alanlarına akın ettiği bir yerdir. Piknik, mangal, manzara, açık hava denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biridir. Mavi Göl, geniş piknik alanına sahip olması, spor yapma imkanının olması ve göze hitap eden tarafı ile kesinlikle gitmeye değer bir yerdir.

mavigol.jpg

Mavi Göl kullanım alanında piknik yapmak isteyenler için 1800 piknik masası, 370 barbekü, 90 Mavi Göl manzaralı gölgelik, 60 çardak, 50 salıncak, seyir terasları, çay bahçeleri, tuvaletler ve çeşmeler bulunmaktadır. Çocuklar için 20 küçük, 2 büyük oyun grubu yerleştirilmiştir. Duba sistemli 4 iskelede yelkenli teknelerle deniz bisikleti gezintisi yapabilir veya balık tutabilirsiniz. Spor yapmak isteyenler için ise 4 kondisyon aleti, futbol, basketbol ve voleybol sahaları, bir golf sahası ve patika yürüyüş yolları bulunmaktadır.screenshot-6-001.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen 450 park direği ile Mavi Göl'de güneşin doğuşunu ve batışını resmetmek isteyen amatör ressamlar için Ressamlar Kordonu bulunmaktadır. Göl çevresinde tur atan 4 atlı güvenlik görevlisi de ziyaretçilerin güvenliğini sağlamaktadır. Mavi Göl'e özel arabaları ile gelenlerin kullanabileceği büyük bir otopark ve baraj içi küçük cep otoparkları da mevcuttur.

screenshot-7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum