Geri sayım başladı: Bu ödemelerin hepsi değişecek

Geri sayım başladı: Bu ödemelerin hepsi değişecek

Milyonların gözü 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi. Maaşlarla birlikte kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, yaşlılık aylığı, evde bakım desteği ödemelerinde de artış yaşanacak.

Milyonlarca vatandaşın gözü haziran ayı enflasyonuna çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran enflasyon rakamlarını 3 Temmuz'da saat 10.00'da açıklayacak.

Enflasyon ile birlikte memur, memur emeklisi ve işçi emeklisinin yeni maaşları belli olacak. Maaşlar dışında enflasyon rakamının açıklanmasıyla kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, yaşlılık ve engelli aylığı, evde bakım desteğinde de artış olacak.

ZAMLAR NE KADAR OLACAK?

Enflasyon tahminleri dikkate alındığında memur ve memur emeklisi maaşlarına yüzde 20 civarında zam yapılacak. Bu rakam baz alındığında 32 bin 861 lira olan en düşük memur maaşı 39 bin lirayı aşacak. En düşük memur emekli maaşı ise 16 bin liranın üzerine çıkacak.

Emekli maaşlarına yüzde 25 zam bekleniyor. 10 bin olarak belirlenen en düşük emekli maaşının artıp artmayacağı henüz bilinmiyor.

Kıdem tazminatı tavanının 35 bin 58 liradan 42 bin liranın üzerine çıkması bekleniyor. Hesaplamalara göre 182 bin 609 lira olan bedelli ücreti, 219 bin lirayı aşacak.

Yaşlılık aylığının 3 bin 504 liradan 4 bin 200 liraya yükseleceği tahmin ediliyor. Evde bakım yardım desteği ise 7 bin 608 liradan 9 bin 131 liraya çıkacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.