Gençer: “5 yıl içerisinde Başkent ve bölgemizde rol model olduk”

Gençer: “5 yıl içerisinde Başkent ve bölgemizde rol model olduk”

Batı Karadeniz illerinin birlik ve beraberliği için kurulan Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer, çalışmalarını anlattı. Gençer, 5 yıl içerisinde bulunduğumuz konum itibariyle Başkent ve bölgemizde rol model olduk” dedi.

Sanayisiyle, turizmiyle, yeraltı ve yerüstü kaynaklarıyla ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin parlayan yıldızı olan Batı Karadeniz Bölgesi ülke ekonomisine değer katmaya devam ediyor. Batı Karadeniz Bölgesini son yıllarda ekonomiye kattığı değer ile kurulan liman ve üniversiteleriyle kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer, Batı Karadeniz Bölgesini ve Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği’nin bölgeye kattığı değerleri ve beş yılda yaptıkları çalışmaları anlattı. Gençer, “ANKABİR bölgedeki birlik ve beraberliği sağlamak adına kurduk ve kurulduğu günden bugüne kadarda bölge halkının refahı için çalıştık. Çalışmalarımızın tek amacı bölge insanımızı her bir adım ileri götürmek. Bölgemiz için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Beş yıllık süre zarfında ‘Akıl İşi Değil, Gönül İşi’ anlayışı ile bölgede yer alan tüm iller ile ‘tek yürek’ olduk. Bölgedeki birlik ve beraberliği sağladık” dedi.

a688aca0-de29-4bd4-bb74-e0affd16b9c9-2-001.jpg

AMACIMIZ BÖLGE HALKINI YALNIZ BIRAKMAMAK

Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Genel Başkanı Gençer, “Bartın, Çankırı, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak İllerinin Başkent Ankara’da temsil ediyoruz. Beş yıl önce kurduğumuz birliğimizin tek amacı bölge insanını yalnız bırakmamak ve her zaman bir adım önde olmalarını sağlamak. Bu tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. Yoksa bunu kimse sana dayatmayla parayla pulla ve bir imkânla olacak bir şey değil. Hemşerilerimiz ve bölgemiz adına kendi öz kaynaklarımızdan ayırarak insanlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

173719154-285807086364218-7864076952208524785-n.jpg

GENÇER: “BEŞ YILDA ÇOK ÇALIŞTIK”

Gençer, “Beş yıllık süre zarfında ‘Akıl İşi Değil, Gönül İşi’ anlayışı ile bölgede yer alan tüm iller ile tek yürek olunmuştur. Birliğimiz tarafından bölgemiz adına ‘200 civarında üst düzey ziyaret ile sosyal sorumluluk projeleri, çevreye, iklim değişikliğine ve afetlere duyarlı yatırımlar yapılması, bölgemizin başlıca sorunu olan göç sorununun azaltılmasına’ uygun amaçlarla çalışmalar yaptık. Bölge insanımızın sosyal sorunlarının üst makamlara daha hızlı aktarılmasını sağladık. Karadeniz oto yolunun devamı olan ‘Ankara-Bolu İstanbul hızlı tren hattı, Batıkaradeniz Ekspresi, Arifiye–Bartın demiryolu’ gibi hatların çalışmalarını takip ederek bölgemize değer katmayı hedefledik. Tarım, hayvancılık, ormancılık, su ürünleri, seracılık, sağlık, turizm, endüstri gibi alanlarda projeler geliştirilmesi ve Ankara(Esenboğa)-Çankırı arası hızlı tren projesi yapılması adına çalışmalar yaparak bunları gerekli makamlara ilettik. Tarihi İpek yolunda 150 yıllık rüyamız olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın özel önem verdiği Filyos Mega-Endüstri bölgesinin etkinleştirilmesi gibi konular yanı sıra, insanı insan yapan medeniyet Kodlarımızı tekrar hatırlamak ve hatırlatmak üzere lobicilik, lojistik, yardımlaşma, dayanışma ve farkındalık faaliyetleri yürüterek çalıştık. Beş yılda çok çalıştık” dedi.

karadeniz-sahil-yolu-aa-1515757.jpg

“BÖLGEMİZDE BERABERLİĞİ SAĞLADIK”

Gençer, “Batı Karadeniz İlleri olarak birleşmemiz gerekiyordu. Başkentte Batı Karadeniz’in 7 ilini il dernek ve federasyonlarını bir araya getirdik. Yaklaşık 3 yıl önce 18 Karadeniz il dernek ve federasyonlarını bir araya getirerek geniş bir toplantı yaptık. Bu toplantıların ortak değeri Batı Karadeniz illeri İstanbul’dan Düzce’ye varan sanayi aksının Batı Karadeniz Zonguldak, Bartın, Karabük illerimize geçirme çabasına girdik. Bunun için yedi il olarak Başkentte bir araya geldik. Derneğimizin adını da Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği koyduk. Amacımız birlikte hareket etme birlikte sorunlarımıza çözüm bulup bölgemizin eksikliklerine çözüm aramaya başladık. İlgili makamlardan randevu alarak yedi il olarak sorunlarımızı dile getirmeye başladık” şeklinde konuşarak birliğin kurulma sebebini anlattı.

215-b.jpg

“BAŞKENT VE BÖLGEMİZDE ROL MODEL OLDUK”

Gençer, “Şu anda da bulunduğumuz konum itibari ile Başkent ve bölgemizde rol model olduk. Rol modellerimiz Batı Karadeniz’in yedi ilini Ankara’da bir arada hareket etmesini sağladık. Bizim birliğimizin arkasında çok güçlü isimlerinde olduğunu söylemek istiyorum. Bölgemizin çok değerli Devlet insanı Murat Başeskioğlu Bakanımız her gün bizimle istişare ederek bölgemizi güçlendirme anlamında çok değerli fikirlerinden yararlanıyoruz. Özellikle bölgemizin siyasetçilerimizden Bartın ve Zonguldak’tan Köksal Toptan bizim değerimiz. Karabük’ten Mehmet Ceylan Bakanımız bu konuda çok katkıları var. Bölgemizin ilerlemesi adına açılmadık kapı bırakmadı. Dilimiz döndüğünce derdimizi bölgemiz insanının hizmetini nasıl aktarabiliriz bunu ilgili makamlarda çok güçlü bir şekilde dile getirdik ve getirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

bartin-universitesi-iha-1824734.jpg

‘ÜNİVERSİTELERİMİZ ŞEHİRLERİMİZE DEĞER KATTI’

“Bireysel olarak da hemşerilerimizi Ankara da yalnız bırakmadık. Onlara kapımız hep açık oldu olmaya da devam edeceğiz” diye konuşan Birlik Genel Başkanı Gençer, her anlamda hemşerilerin yanında olduğunu vurgulayarak devam etti: “Bizim dernek olarak en büyük kuruluş amacımız kabinede bakanlık seviyesiyle temsil edilen yedi ilimizi Ankara’ya sesini duyurmaya başlandı. Bizim birliğimizi kurmakta önceki amacımız kabinede illerimiz iki veya üç bakan ile temsil edilirdi. Şuan 7 ilimizin bir bakanı yok bu temsiliyet eksikliği Başkentte Batı Karadeniz’in kapısı olacak şekilde bir birlik kurmamıza neden oldu. Bölgeye son yıllarda birçok alanda yatırım yapıldı asla bunları göz ardı edemeyiz. Sanayi, sağlık, çevre düzenlemesi ve yapılan yollar yapılan yatırımların bölgemize değer kattığını görüyoruz. Bölgedeki üniversitelerimiz şehirlerimize değer kattı” dedi.

a688aca0-de29-4bd4-bb74-e0affd16b9c9-2.jpg

‘İNSANLARIMIZA HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Genel Başkanı Tuncay Gençer, Batı Karadeniz bölgesi için yaptığı çalışmaları anlatarak bölgenin gelişmekte olduğunu ve ülke ekonomisi için parlayan bir yıldız olduğuna dikkat çekti. Gençer, “Siyasetinde, ticaretinde, dernekler üzerinden bölgemize insanlarımıza destek vermenin sermayesi de insandır. Bu manada güler yüzümüz ve konuşmalarımızla yeri geldiğinde kendi ailemize işlerimize ayıramadığımız zamanı gücü çalışmayı her zaman bölgemiz ve hemşerilerimiz için ayırıyoruz. Tek amacımız onları yalnız bırakmamak ve her zaman bir adım önde olmalarını sağlamak. Bu tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. Yoksa bunu kimse sana dayatmayla parayla pulla ve bir imkânla olacak bir şey değil. Hemşerilerimiz ve bölgemiz adına kendi öz kaynaklarımızdan ayırarak insanlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Biz artık yedi il insanı olarak Başkent Ankara’da hakikaten birlikte hareket edebilmeyi öğrendik. Bu birliği koruyarak bölgemizi ve hemşerilerimizi hizmet etmektir. Biz dernek olarak hiçbir siyasi hedef gütmüyoruz ve desteklemiyoruz da bütün siyasi partilere eşit mesafede bütün görüşleri dikkate alıyoruz. Bölge adına daha iyi günleri hedefleyerek bölgemize hizmet ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Faruk Gökyurt/ İLKSAYFA-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.