Geciken yolcular hayatta kaldı

Geciken yolcular hayatta kaldı

Brezilya'da 61 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasından, geç kalma ve karışıklık nedeniyle kurtulan yolcuların hikayeleri ortaya çıktı.

9 Ağustos'ta Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde meydana gelen trajik uçak kazasıyla ilgili yeni detaylar gün ışığına çıktı. Voepass Hava Yolları'na ait ATR-72 tipi uçağın Vinhedo kentinde yerleşim alanına düşmesi sonucu 57 yolcu ve 4 mürettebat üyesi hayatını kaybetti.

ÖNCE TARTIŞTI SONRA ÖZÜR DİLEDİ

Brezilya basınında yer alan haberlere göre, bazı yolcuların şans eseri bu uçuşu kaçırdıkları ortaya çıktı. Bunlardan biri olan Adriano Assis, TV Globo'ya yaptığı açıklamada, havalimanı kafeteryasında çalışırken zamanı unuttuğunu ve uçağı kaçırdığını anlattı. Assis, "Geç kaldığımı anladığımda hemen kapıya gittim fakat yetkili bana 1 saat önce kapıları kapattıklarını bildirdi," dedi. Kazayı öğrendikten sonra yaşadığı karmaşık duyguları aktaran Assis, daha önce tartıştığı görevliye sarılarak özür dilediğini belirtti.

Öte yandan, 9 kişinin daha hava yolu şirketinin ismi ve uçuş numarasını karıştırmaları nedeniyle uçağa binemedikleri bildirildi. Bu karışıklık, söz konusu yolcuların hayatlarını kurtaran bir hata olarak kayıtlara geçti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.