Gazze'nin inşası için yeni plan: Filistinlilere eğitim verilecek
Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, Gazze’deki yeniden inşa planı çerçevesinde, Filistin polis güçlerinin eğitileceğini ve bölgeye konuşlandırılacağını açıkladı.
Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, Gazze’deki yeniden inşa planı çerçevesinde, Filistin polis güçlerinin eğitileceğini ve bölgeye konuşlandırılacağını açıkladı. Kahire’de düzenlediği ortak basın toplantısında Abdulati, Gazze'nin yeniden inşası için yürütülen çalışmaların önemli aşamalarda olduğunu vurguladı.
ARAP ZİRVESİ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
Abdulati, 4 Mart’ta Kahire’de yapılacak Gazze için olağanüstü Arap Zirvesi hazırlıklarının son aşamasına geldiğini belirtti. Ayrıca, Arap dışişleri bakanlarının zirve öncesinde bir hazırlık toplantısı gerçekleştireceğini ifade etti. Mısır Dışişleri Bakanı, Gazze’deki güvenlik ve idari düzenlemeler konusunda Filistin Yönetimi ile tam uyum içinde olduklarını sözlerine ekledi.
FİLİSTİN BAŞBAKANI’NDAN GÜVENLİK MESAJI
Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa, Mısır’ın sunacağı Gazze’nin yeniden inşası planının net bir zaman çizelgesine sahip olacağını ve Filistinli sakinlerin topraklarında kalmalarını sağlayacağını belirtti. "Gazze’de güvenliği sağlamaya kararlıyız ve bölgede hukukun üstünlüğünü tesis etmek için güçler eğitilecek" diyen Başbakan, güvenlik alanında kapsamlı bir yaklaşım izleyeceklerini vurguladı.
GAZZE İÇİN KAMU DESTEK KOMİTESİ KURULACAK
Başbakan Mustafa, Gazze’deki Filistin hükümetine altı ay boyunca destek verecek bir Kamu Destek Komitesi’nin kurulacağını açıkladı. Bu komite, Gazze’deki savaş döngüsünü sona erdirmek için istikrarlı bir siyasi ortamın oluşturulmasına yardımcı olmayı hedefleyecek. Kasım 2024’teki Kahire toplantılarında, Filistinli gruplar arasında mutabık kalınan komite, teknik uzmanlardan ve bağımsız isimlerden oluşacak.
Kaynak:Haber Merkezi/ gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.