Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öğrenci bursuna nasıl başvurulur?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öğrenci bursuna nasıl başvurulur?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri de Gaziantep olmuştu. Bu bağlamda oradaki öğrencilere destekler gelmeye devam ediyor. Peki, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öğrenci bursuna nasıl başvurulacak?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki depremin ardından binlerce yapı yıkılmış, binlerce insanımız yaşamını yitirmişti. Yüzbinlerce insan evsiz kalırken, birçok vatandaş Türkiye’nin farklı şehirlerine zorunlu olarak yerleşmek zorunda kalmıştı. Depremzede öğrenciler ise hem okullarından hem de memleketlerinden uzaklaşmak zorunda kalmıştı. Depremin olduğu ilk günden itibaren bölgeye gerek nakdi gerekse de ayni yardım kampanyaları başlatılmış, Türk halkı; yardıma muhtaç kardeşlerinin yaralarını sarmaya çalışmıştı.

Daha önce TİKAV Vakfının açıkladığı bin üniversite öğrencisine burs verilecek haberinin ardından AHBAP Derneği’de deprem bölgesindeki öğrencilere bir yıl boyunca 5 bin lira burs vereceğini duyurmuştu. Her geçen gün bir yardım kampanyası daha gerçekleştirilen ortamda bir destekte Türk Eğitim Derneği’nden (TED) gelmişti. Öğrencilere destek haberlerinden biride Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Depremde en çok yara alan Nurdağı ve İslâhiye ilçelerinde yaşayan lise ve üniversite öğrencilerine aylık burs verileceği açıklandı. Peki, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öğrenci bursuna nasıl başvurulur? Tüm detaylar haberimizde:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öğrenci bursu

AÇIKLAMA BAŞKANDAN GELDİ

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremle beraber evlerinden ve memleketlerinden olan Nurdağı ve İslâhiye nüfusuna kayıtlı öğrencilere aylık destek ödemesi sağlanacak. Bu konuda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, “Biz, bu acil dönemde dahi kurduğumuz sistemde etüt merkezlerinden çocuk kütüphanelerine, GASMEK'lerimize depremzede bir çocuğumuzun eğitim hayatında okullar açılana kadar bu ihtiyacı gidermek için çok büyük çalışmalar yaptık. Şimdi okullarımız açılıyor. Okullarımız başladığında da çocuklarımızın bu ihtiyacını gidermek için böyle bir desteğe karar verdik" şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin

LİSE ÖĞRENCİSİNE 600 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE BİN LİRA DESTEK

Daha önce belediye bünyesinde İl Milli Eğitim müdürlüğünce 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine destek bursu verdiklerini belirten belediye başkanı Fatma Şahin, “Geçtiğimiz yıl, başlattığımız bu yardım kapsamında bu hafta ikinci eğitim desteğimize başlayacaktık. Burada bir karar aldık. Bu karar ile 9'uncu, 10'uncu, 11'inci, 12'nci sınıftaki Nurdağı ve İslahiye'de ikamet eden çocuklarımıza 600 lira, üniversiteye giden çocuklarımıza da bin lira eğitim desteği vereceğiz” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öğrenci bursuna nasıl başvurulur

BAŞVURU NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, Nurdağı ve İslahiye'de ikamet eden depremzede lise ve üniversite öğrencilerine maddi destek sağlayacaklarının duyurulmasıyla insanlar bursa nasıl başvurulacağını araştırmaya başladı. Başkan Şahin’in açıklamalarıyla beraber başvurunun nereden ve nasıl yapılacağı da aktarıldı. Verilen bilgilere göre başvuru ALO 153 hattından yapılabilecek. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin Kadın Dostu Kent uygulamasından da başvuru gerçekleştirebileceği duyuruldu.

tikav vakfı burs başvurusu

TİKAV VAKFI BURS BAŞVURUSU NEDİR?

Akfen Holding bünyesindeki TİKAV Vakfı aracılığı ile bin depremzede üniversite öğrencisine burs verileceği açıklandı. Öğrenciler ise burs başvurularının nereden ve nasıl yaptığını araştırmaya başladı. 15 Mart Çarşamba gününe kadar devam edecek olan başvurular "www.tikav.org.tr" adresinden yapılabilecek. AKFEN-TİKAV burs başvuruları için yapılan açıklamada üç tane önemli madde yer alıyor. Açıklanan bilgilere göre, bursa başvuru yapacak olan gençlerden; T.C. vatandaşı olması, Ailesinin deprem bölgesinde ikamet ediyor olması, Üniversitede örgün eğitime devam ediyor olması talep ediliyor.

ted afet bursu nedir

TED AFET BURSU NEDİR?

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası binlerce can yaşamını yitirdi. Deprem bölgesinde yüzlerce çocuk annesini ya da babasını veya her ikisini birden kaybetti. TED, bu bağlamda ‘Deprem Geleceğimizi Yıkmasın’ parolasıyla yola çıkarak; deprem bölgesindeki ailesini kaybetmiş öğrencilere burs vereceğini açıkladı. İnsanlar TED burs başvurusu nasıl yapılır? Sorusunu araştırmaya başladı. Yapılan bildiride: “Depremde ebeveynlerini kaybeden çocuklarımızın eğitimlerini destekleyerek, depremin yıkıcı etkisini çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğinden uzak tutmak için başlattığımız “Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” kampanyamız kapsamında burs başvuru sürecimiz başladı. Afet bursumuz kapsamında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde bulunan, ebeveyn kaybı yaşamış olan depremzede çocuklarımıza nakdi burs, psiko sosyal ve akademik destek Derneğimizce verilecektir” denildi.

ted burs başvrusu

Ayrıca TED’den bildirilen açıklamada: “Derneğimiz, ebeveyn kaybı yaşamış olan çocuklara vereceği destek için burs bedelini 2023 yılı için 13.250 TL olarak belirledi. İhtiyaç sahibi öğrenci sayısı binlerle ifade edilmekle birlikte net sayı resmi kurumlar tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Bağışçılarımız, diledikleri sayıda öğrenciye düzenli veya tek seferlik bağışlarla destek olabilirler” denilerek, insanlar yardıma çağırıldı.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.