Çankırı Belediyesi yıllar içinde derlediği basılı ve sözlü kaynakları da müze içeriğine katkı sağlamak için kullanmaya başladı. Müzede ayrıcı Dr. Rıfkı Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi'nde oluşturulan arşivden de yararlanılıyor.
Gazete, radyo ve televizyonun tarihi tek mekânda: Ziyaretçiler bu müzeye hayran kalıyor


Müze sadece Ferit Akalın'ın yaşamına ve çalışmalarına odaklanmakla kalmıyor. Aynı zamanda iletişim teknolojilerinin tarihine genel bir bakış sunmayı amaçlıyor.

Ziyaretçiler tarihi radyo koleksiyonunun yanı sıra, iletişimin evrimini gösteren belgeler ve teknolojik örneklerle zenginleştirilmiş fiziki deneyimler ile güzel bir tecrübe yaşıyor.

Müzenin temel amacı iletişim araçlarının gelişimini sadece teknolojik bir süreç olarak değil, aynı zamanda insan hikâyeleriyle birleştirerek aktarmak. İletişim temasını Çankırı'nın yerel dokusuyla özdeşleştirerek zenginleştiren Radyo ve İletişim Müzesi arşivler, hikâyeler ve belgeler üzerine kurulu bir yapıya sahip.

Çankırı Belediyesi Ferit Akalın'ın iletişim koleksiyonunu temel alarak, müzenin içeriğini etkileşimli uygulamalarla zenginleştirdi. İletişimin evrensel gelişimini dünya ve Türkiye bağlantılarıyla bir senaryo etrafında şekillendiren müze, ziyaretçilere deneyim odaklı bir yaklaşım sunuyor.

Ziyaretçiler doğal bir atölye ortamını tecrübe ederken tarihi iletişim araçlarını bizzat kullanma fırsatı buluyor. Müze içerisinde radyo yayını yapma, mektup yazma, kartpostal gönderme gibi etkileşimli deneyimler ile misafirleri tarihsel iletişimi yaşama fırsatı sunuluyor.

Ferit Akalın İletişim Müzesi iletişim teknolojilerinin evrimini etkileşimli deneyimlerle zenginleştirerek tarihi ve yereli bir araya getiriyor. Ziyaretçiler geçmişten bugüne uzanan bir yolculuk yaparak iletişimin önemini ve değişimini yaşayarak öğrenme fırsatı buluyor.

