Gaye Usluer kimdir, nereli ve siyasi kariyeri nasıl?

Gaye Usluer kimdir, nereli ve siyasi kariyeri nasıl?

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Gaye Usluer, son günlerde gündemden düşmeyen isimler arasında yer oluyor. Peki, Gaye Usluer kimdir, nereli ve siyasi kariyeri nasıl?

Yaptığı açıklamalarla adından çok sık söz ettirmeyi başarıyor. Geçtiğimiz yıllarda CHP’den istifa ettiğini açıklayan Usluer, özel hayatı ve siyasi kariyeri pek çok insan tarafından merak ediliyor. Peki, Gaye Usluer kimdir, nereli ve siyasi kariyeri nasıl?

haberici-gaye.jpg

GAYE USLUER KİMDİR?

Nevin Gaye Usluer, 25 Mart 1957’de Eskişehir’de doğdu. Eskişehir Süleyman Çakır Kız Lisesi’nde eğitimini aldıktan sonra, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, uzmanlık alanıdır. 1992 yılında Doçent unvanını alan Usluer, 2007’de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin rektörlük seçimlerinde 1’inci seçilmiştir ancak dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından göreve başkası getirildi.

SİYASİ KARİYERİ

2012 yılında düzenlenen CHP kurultayında parti meclis üyesi oldu. 2015 yılı genel seçimlerinde CHP Eskişehir Milletvekili olarak meclise girdi. 2021 yılında ise CHP’den istifa ettiğini açıklayarak kısa bir sonra, Muharrem İnce’nin kurmuş olduğu Memleket Partisi’ne katıldı. Memleket Partisi’nde genel başkan vekili ve parti sözcüsü gibi görevlerde yer aldı fakat 2022 yılında Memleket Partisi’nden de istifa etti.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.