Galatasaray’ın gündemindeki milli futbolcu Mert Müldür kimdir?

Galatasaray’ın gündemindeki milli futbolcu Mert Müldür kimdir?

Süper Lig’de liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, bir yandan da transfer çalışmalarını sürdürüyor. Peki, transfer gündemindeki Mert Müldür kimdir?

Türkiye A Milli Futbol takımı formasını da terleten gurbetçi futbolcu Mert Müldür, Galatasaray’ın gündeminde yer alıyor. Sacha Boey’un olası ayrılığı karşısında Galatasaray, sağ bek pozisyonu için Mert Müldür’ü düşünüyor. Peki, transfer gündemindeki Mert Müldür kimdir? İşte yanıtları:

mert-muldur-kimdir.jpg

YÜKSELEN YILDIZ MERT MÜLDÜR KİMDİR?

Mert Müldür, 4 Nisan 1999 tarihinde Avusturya’nın Başkenti Viyana’da doğdu. Sağ bek pozisyonunda görev yapan Avusturya doğumlu Türk milli futbolcu, İtalya’nın Sassuolo takımında forma giymektedir. Profesyonel kariyerine 2017 yılında Avusturya’nın Rapid Wien II kulübünde başlayan Mert Müldür, 29 Mayıs 2018 tarihinde ise Rapid Wien ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. 20 Ağustos 2019'da ise Müldür, Serie A kulüplerinden US Sassuolo Calcio ile anlaştı. Avusturya'da yaşayan Türk anne ve babanın oğlu olan Mert, milli takım tercihini ise ay yıldızlı ekibimizden yana kullandı. Türkiye Milli futbol takımı formasını ilk kez 11 Ekim 2018'de Bosna Hersek'le oynanan ve 0-0 tamamlanan hazırlık maçında terletti. Avusturya'da yetişen ve çok küçük yaşlardan itibaren futbola ilgi duyan Mert Müldür, Sassuolo futbol takımında 17 numaralı formayı giyiyor. Sağ bek mevkinde oynayan Mert Müldür, 1.88 boyunda. 23 yaşındaki genç futbolcunun kulübüyle Haziran 2024’e kadar sözleşmesi bulunuyor. Rapid Wien’in tüm alt yaş kategorilerinde ve A takımında futbol oynamış Mert, 3.5 sezondur Sassuolo formasıyla başarılı maçlar çıkarıyor.

mert-muldur-kimdir-2.jpg

MERT MÜLDÜR’ÜN KARİYER PERFORMANSI

Transfermarkt verilerine göre 7 Milyon Euro piyasa değerine sahip Müldür, Rapid Wien formasıyla 47 maçta 2 gol ve 6 asistlik katkı verdi. Sassuolo formasıyla ise toplamda 89 maçta 2 gol, 5 asistle oynuyor. Türkiye A Milli Futbol takımımız ile de toplamda 18 karşılaşmada 1 gol kaydeden futbolcu, Galatasaray’a transfer olmak üzere. Milli futbolcu bu sezon yaşadığı bilek çatlağı sebebiyle birçok maçta forma giyemedi.

SACHA BOEY YERİNE MERT MÜLDÜR

Süper Lig’de lider durumda bulunan Galatasaray’da Fransız sağ bek Sacha Boey’e Portekiz kulübü Sporting Lizbon’un talip olduğu, sarı kırmızılıların ise Boey için 15 Milyon Euro istediği öne sürüldü. Pedro Porro'yu 40 milyon Euro'ya İngiltere Premier Lig'e göndermeye hazırlanan Portekiz ekibi, Porro’nun eksikliğini Galatasaraylı futbolcuyla doldurmak istiyor. Galatasaray ise geçen sezon başında da çok istediği Mert Müldür ile sıcak temas halinde bulunuyor.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.