Galatasaray çeyrek finale çıkacak

Galatasaray çeyrek finale çıkacak

Football Meets Data'nın UEFA Avrupa Ligi için yaptığı simülasyonda, Türk takımları arasında çeyrek finale kalma olasılığı en yüksek olan ekip Galatasaray olarak belirlendi.

Football Meets Data tarafından yapılan UEFA Avrupa Ligi simülasyonu, takımların çeyrek finale kalma ihtimallerini ortaya koydu. Bu simülasyona göre, Türk takımları arasında en yüksek olasılığa sahip olan Galatasaray, genel sıralamada üçüncü sırada yer aldı.

GALATASARAY'IN DURUMU

Sarı-kırmızılı ekip, yüzde 43'lük bir olasılıkla çeyrek finale kalma şansına sahip görünüyor. Ntv.com'da yer alan habere göre; Galatasaray'ı simülasyonda Manchester United ile aynı seviyeye getirip Avrupa'nın önde gelen kulüpleri arasında konumlandırdı.

DİĞER TÜRK TAKIMLARI

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın durumu ise Galatasaray kadar parlak görünmüyor. Sarı-lacivertliler %22'lik bir olasılıkla 17. sırada yer alırken, siyah-beyazlılar %7'lik bir oranla 31. sırada bulunuyor. Bu sonuçlara göre, her iki takım da çeyrek final dışında kalıyor.

AVRUPA'NIN GÜÇLÜ TAKIMLARI

Simülasyona göre çeyrek finale kalma olasılığı en yüksek olan takım %50 ile Tottenham Hotspur. Onu %44 ile Roma ve %43 ile Galatasaray ve Manchester United takip ediyor. Listenin ilk sekizinde ayrıca Lazio, Athletic Bilbao, Porto ve Eintracht Frankfurt yer alıyor.

8- Eintracht Frankfurt - %35

7- Porto - %40

6- Athletic - %40

5- Lazio - %42

4- Manchester United - %43

3- GALATASARAY - %43

2- Roma - %44

1- Tottenham Hotspur - %50

17- FENERBAHÇE - %22 (Sarı-lacivertliler, olasılıklara göre çeyrek finale yükselemeyen takımlar arasında gösterildi)

31- BEŞİKTAŞ - %7 (Siyah-beyazlılar da tıpkı Fenerbahçe gibi çeyrek finalin dışında gösterildi.)

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.