Frig Vadisi nerede? Frig Vadisi’nde neler var?

Frig Vadisi nerede? Frig Vadisi’nde neler var?

Eskişehir-Kütahya-Afyon illeri arasında bulunan Frig Vadisi, yaklaşık 3000 yıl önce Frigyalıların yaşadığı ve oyma evler yaptıkları bir yaşam alanıdır. Peki, Frig Vadisi nerede? Frig Vadisi’nde neler var?

Son dönemlerde sıcak hava balonları ile bolca turist çeken Frig Vadi’si turizm açısından gelişmekte olan bir bölgedir. 3000 yıl önce Frigya halkının yapmış olduğu oyma evler ve kaleler bulunan bölgede son dönemlerde turist yoğunluğu oluşmaya başlamış durumda. Peki, Frig Vadisi nerede? Frig Vadisi’nde neler var? Frig Vadisi hakkındaki tüm detaylar haberimizde:

FRİG VADİSİ NEREDE?

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde bulunan Frig Vadisi, Demirli ve Ayazini köyleri arasındaki 20 kilometrelik alanı kapsıyor. Son yıllarda Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yapmış olduğu yatırımlarla gelişmeye devam eden 3 bin yıllık yapının turizm alanında uğrak bir yer olması bekleniyor. Bölge 2 milyonluk turizm potansiyeli barındırıyor.

frig-vadisi-nerede-frig-vadisinde-neler-var-1.jpg

FRİG VADİSİ’NDE NELER VAR?

Termal turizm alanında önemli bir yer olan Frig Vadisi’nde 12 bin yatak kapasiteli bir otel bulunuyor. Bölgede bulunan oyma kaya mezarları, tarihi kaya yerleşimleri, anıt abideleri ilgi görüyor. Bölge çevresinde bulunan özel yatırımlar dikkat çekiyor. Çok sayıda restoran ve kafe bulunan vadide misafirler keyifli zaman geçiriyor. Vadide en dikkat çeken ve popüler olan aktivite ise Emre Gölü üzerinde yapılan sıcak hava balonu uçuşları. Bugüne kadar bölgede yaklaşık 5 bin yerli ve yabancı turist gökyüzünden Frig Vadisi’ni seyretti. Bu sayının önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesi bekleniyor.

frig-vadisi-nerede-frig-vadisinde-neler-var-2.jpg

FRİG VADİSİ’NDE GEZİLECEK YERLER

Misafirlerin Frig Vadisi’nde en beğendiği yerler ise sırasıyla şöyle:

Ayazini Kalesi, Avdalaz Kalesi, Aslantaş-Yılantaş, Üçler Kayası, Emre Gölü, Aslan Kaya, Yapıldak Kale, Midas Anıtı, Pişmiş Kale, Gerdekkaya, Kümbet ve Aslanlı Mabet.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.