Fransa Başbakanı Kimdir? Gabriel Attal Kimdir?  Gabriel Attal Nereli Ve Kaç Yaşında?

Fransa Başbakanı Kimdir? Gabriel Attal Kimdir? Gabriel Attal Nereli Ve Kaç Yaşında?

Fransa Başbakanı Kimdir? Gabriel Attal Kimdir? Gabriel Attal Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Fransa Başbakanı Kimdir? Gabriel Attal Kimdir? Gabriel Attal Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Fransa Başbakanı Kimdir?

Gabriel Attal, 16 Mart 1989 tarihinde Clamart'ta doğmuş ve Fransa'nın başbakanı olarak görev yapmaktadır.

Attal, 2006 yılında Sosyalist Parti'ye üye oldu. Avrupa Parlamentosu'nda Renew Europe (Liberal) grubu başkanı Stéphane Séjourné ile birlikte yaşamaktadır. Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü'nden mezun olan Attal, aynı zamanda Paris II-Panthéon-Assas Üniversitesi'nde hukuk alanında lisans eğitimini tamamlamıştır.

Kariyerine 2012-2014 yıllarında Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Marisol Touraine'in parlamenter danışmanı olarak başlayan Attal, daha sonra çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2014 yılında Sosyalist Parti listesinden Vanves belediye meclis üyesi seçilen Attal, 2016 yılında Emmanuel Macron'un liderliğindeki En marche hareketine katılmış ve PS'ten ayrılmıştır. 2017 Fransa yasama seçimlerinde Hauts-de-Seine milletvekili olarak seçilen Attal, 2018 yılında LREM'in parti sözcüsü olmuş ve 2018-2020 yıllarında gençlik ve ulusal genel hizmet konularında Devlet Sekreteri olarak görev yapmıştır.

Attal, 2020 yılındaki yerel seçimlerde tekrar Vanves belediye meclisine seçilmiş ve 2020-2022 yıllarında Jean Castex Hükûmeti'nde Hükûmet Sözcüsü olarak görev yapmıştır. 2022 yılında kurulan Élisabeth Borne Hükûmeti'nde Kamu Hesapları Bakanı olarak görev almış ve 2023 yılında Milli Eğitim Bakanı olarak atanmıştır. 9 Ocak 2024 tarihinde ise başbakan olarak görevlendirilmiş ve bu göreviyle 34 yaşında başbakan olmuştur.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.